Камбуров измъкна Берое срещу Етър в Стара Загора


Камбуров измъкна Берое срещу Етър в Стара Загора
Снимка: Оф. сайт на Берое

895 0

Берое победи у дома отбора на Етър с минималното 1:0 в междинния 22 кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение бе дело на Мартин Кабуров през първата част. Етър пък игра голяма част от двубоя с човек по-малко, след като Венцислав Василев бе изгонен заарди бързи два жълти картона, като вторият от тях бе доста дискусионен.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, в което имаше много битка, макар чистите голови положения да не бяха много. Първата опасна ситуация бе в 7', когато Мартин Камбуров излезе сам срещу вратаря, но Христо Иванов отрази удара му.  В 19' Георги Сърмов опита далечен изстрел, който бе в аут. В 24' имаше претенции за дузпа от страна на Етър., като топката се срещна с ръката на Никита Баранов, но играта бе неволна и съдията не посочи "бялата точка". Това бе първата от трите ситуации с претенции за наказателен удар.

В 33' Мартин Камбуров се откъсна в наказателното поле на Етър, но след съприкосновение с играч на гостите падна на земята, но Георги Кабаков не отсъди дузпа. Две минути по-късно Велико Батрович бе свален от играч на Берое в наказателното поле, но Кабаков отново остана безмълвен, а имаше всички основания да посочи бялата точка. Минута по-късно домакините успяха да открият резултата чрез неостаряващия Камбуров. Александър Василев връна към дузпата след подаване от ляво. Там играчите на Етър бяха оставили Мартин Камбуров непокрит, който от няколко метра отбеляза 14-ия си гол за сезона. Малко след гола отново се стигна до спорно решение на Кабаков. В 38' Венцислав Василев получи правилно жълт картон, но 120 секунди по-късно получи втори, като повторенията показаха, че е играл с топката при отнемането ѝ.

Втората част започна в доста по-лежерно темпо. Чак в 60' старозагорци опитаха нещо по-интересно, като Педро Еуженио овладя пас на Охене, но ударът му срещна страничната греда. Възпитанците на Красимир Балъков бяха плътно прибрани, като изчакаха на контраатаки. В 77' Даниел Младенов получи отляво и си отвори пространство към наказателното поле, след което шутира мощно по земя, но Перниш плонжира и изби в корнер. 10 минути преди края гостите изпуснаха невероятен шанс да изравнят. Крум Стоянов качи топката на главата на Боджадж, който стреля, но Перниш затвори пространството между краката си и спаси. В 89' пък Берое отбеляза и втори гол чрез Иван Бандаловски, но той бе отменен заради засада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички