Изпълнителният директор на Берое коментира целите на "зелените" в Първа лига


Изпълнителният директор на Берое коментира целите на "зелените" в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Берое

626 0

Изпълнителният директор на Берое Илко Русев даде дълго интервю пред радио "Стара Загора", в което коментира ситуацията при "зелените" и техните дългосрочни и краткосрочни цели:

"Има още 4 мача и теоретична възможност да преследваме четвъртото място. Затова следващият мач с "Арда" се очертава изключително важен. Той ще покаже дали ще преследваме подобно класиране или няма да имаме шанс за него".

"Четири мача не са достатъчни да се направи генерална оценка. Още повече че предстои летен трансферен прозорец, за който ние мислим още от зимата. Друг е въпросът, че сметките ги правихме с друг треньорски екип. В момента основната задача е Петър Колев и неговите асистенти да преценят как да процедираме с тези играчи, на които им изтичат договорите. Гледаме в дългосрочна перспектива и желанието ни е през следващия сезон да продължим да работим с Петър Колев. Възможно е, ако той прецени, да бъдат направени някои рокади в треньорския щаб", разкри Русев.

"Истината е, че ние винаги сме искали да разполагаме с повече български футболисти в отбора. Друг е въпросът, че ако преследваме някакви по-сериозни цели и няма как да направим селекцията с български играчи, поглеждаме и към пазара в чужбина. Доста от чужденците във водещите отбори са показали, че имат качества и с тях могат да бъдат преследвани и по-високи цели. Това обаче в никакъв случай не означава, че ние няма да разчитаме на български играчи, напротив. И в момента се опитваме и водим разговори с български футболисти. Друг е въпросът дали ще се случат нещата, не е толкова лесно, има и други отбори в шампионата, които показват желание да работят предимно с български футболисти. Те предлагат и доста добри условия. Затова там където не успеем да попълним състава си с такива играчи, ще разчитаме на чужденци. Освен това с някои от чужденците в настоящия състав на "Берое" имаме договори и за следващия шампионат. Така че изобщо не е ставало на въпрос ние да се отказваме от използването на услугите на чужди футболисти", уточни Илко Русев.

"Всяка година се стремим да прецизираме и балансираме разходите, които правим. Опитваме се това да не е за сметка на целите, които преследваме. Има мачове в шампионата, които са ни разочаровали, защото остава усещането, че я няма честната игра. Това ни е демотивирало и сме си задавали въпроса заслужава ли си да правим такива инвестиции. Но след като преспим, започваме отново и продължаваме да се борим", коментира изпълнителният директор на Берое.

"Темата за юношите я говорим с всеки треньорски щаб. В момента имаме дългосрочни договори с 5 наши юноши. Ще имаме изискване към новия треньорски щаб да им даде шанс, но това не може да е задължително условие. Трябва и те да покажат, че могат да грабнат шанса, които им се дава", завърши коментара си шефът в Стара Загора.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с най-младия футболист, играл професионално?

Боливиецът Маурисио Балдивиесо може би не говори нищо на съвременния футболен фен. Преди 12 години обаче полузащитникът...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама