Иво Иванов: Левски е страшно силен, Гонзо ще ги вдигне


Иво Иванов: Левски е страшно силен, Гонзо ще ги вдигне

1813 0

Иво Иванов ще се завърне за пореден път в петък на стадиона, където преживя най-големия си кошмар - "Герена". От началото на сезона той води Берое към успехи, като момчетата на Хубчев са трети в класирането и един евентуален успех над Левски в петък на практика ще ги бетонира в шестицата. С какво "зелените" надделяха над Литекс, ще спечелят ли в София и би ли играл отново със синия екип Иво Иванов, той разкри пред „Меридиан Мач".

Иво, с какво надделяхте над силния отбор на Литекс?

- Преди този двубой записахме два слаби мача. Смятам, че срещу Литекс имаше мотивация да се поправим, да се представим на ниво пред феновете ни и да победим. Желанието и мотивацията се оказаха най-важни за крайния успех.

Ти сам каза, че сте изиграли два слаби двубоя. На какво се дължи това лъкатушене - силни мачове, после загуби?

- Не мисля, че е лъкатушене. Просто има и мачове, в които не всичко се получава по най-добрия възможен начин. Но важно­то е, че Берое генерално вървим в правилната посока.

Предстои много важен мач с Левски. Какво очакваш от него?

- Левски е страшно силен отбор. Може би много хора не смятат така, но според мен са много добри, с много силни футболисти. Ще бъде много тежко и се надявам да успеем да надделеем над тях. Мисля, че ако покажем страстта и амбицията от мача с Литекс, ще спечелим. Но ще бъде страшно трудно.

"Сините" са в голяма криза. Ще ви помогне ли това?

- Не смятам. Пак повтарям, че за мен Левски е много силен отбор. Може да са загубили някой и друг мач, но генерално погледнато, притежават доста класа.

Мачът ще се играе пред празни трибуни. Как гледаш на подобни наказания?

- Това е много лошо наказание. Не съм съгласен по принцип с такъв род санкции. Това е лошо и за феновете на Левски, и за тези на Берое. Като на тренировка са тези мачове и не е приятно. Празните трибуни са нещо много лошо за футбола.

Познаваш отлично Георги Иванов, с който работи преди време на "Герена". Той ли е точно човекът, който да вдигне Левски на крака?

- Абсолютно да. Гонзо е страхотен мъжкар, умира за Левски и ще се справи в ситуацията. Трябва да се по­добрят малко резултатите при тях, иначе отборът е качествен и играе добре.

Ти преживя най-големия си кошмар именно на „Герена". Би ли се върнал въпреки това някой ден там?

- Това е въпрос, по който не ми се говори особено. В момента съм футболист на Берое и мисля най-доброто за моя тим, не за други отбори. Но в живота нищо не се знае, може и някой ден да се върна. В момента обаче мисля само за Берое.

Берое гарантира ли си вече място в горната шестица?

- Не, в никакъв случай. Има много силни отбори и много мачове до края на сезона, в които ще станат ясни нещата. Надявам се да успеем да се класираме в горната шестица и оттам нататък каквото се получи.

Може ли точно победа над Левски да ви гарантира мястото?

- Не мисля. Както и да свърши този мач, това няма да има никакво значение, тъй като има още много срещи до края на сезона и може да се случи абсолютно всичко.

С оглед доброто ви представяне от началото на сезона, имате ли цел "Европа"?

- Чак цел "Европа" не е поставяна, но ще бъде сбъдната мечта, ако Берое отново играе в евротурнирите. Предния път беше незабравимо, стадионът беше пълен, имаше атмосфера, всичко беше страхотно.

По-лесният път до Европа обаче е през Купата. Ощетени ли сте от отлагането на мачовете с Лудогорец, които сега са по-натоварени, а вие ще ги срещнете едва след Нова година?

- Не мисля, че това ще даде някакво отражение на двубоите между нас. Надявам се да победим Лудогорец и да ги отстраним, да продължим напред и да имаме шанс да спечелим Купата. Решението за отлагане на мачовете ни с Лудогорец е правилно, защото те се нуждаят от повече време за подготовка в Шампионска лига. В крайна сметка те представят не само себе си, а и цяла България и затова искам искрено да им пожелая успех. Дано стигнат максимално напред в турнира.

На мача ви във Варна се разигра лоша ситуация, при която бе тежко контузен вратарят Георги Китанов от Крие Гади. Тогава ви обвиниха едва ли не в твърде груба игра, че сте рецидивисти...

- Не съм съгласен с такива определения. Наистина понякога стъпваме по здраво на терена и това е нормално, мъжки спорт е. Но в тази ситуация не видях никакъв умисъл в действията на Крис Гади. И двамата играха за топката. Съжалявам много ,че се получи такава контузия. Искам да пожелая на Гошо Китанов бързо оздравяване, защото е много талантлив вратар. Дано се върне максимално бързо на терена. Категорично в Берое няма рецидивисти.

Националният отбор изглежда в криза, а играчите се ротират постоянно. Имаш ли надежда, че ако продължаваш с добрите изяви, Любо Пенев може да погледне и към теб?

- Разбира се. Да играе в националния отбор е чест за всеки един футболист в България. Ако ме повикат, веднага бих се отзовал, но не мога да кажа дали ще стане, или не. Има много добри футболисти, а Любо Пенев решава кого да повика и кого не. Съжалявам много, че загубихме две срещи в тези квалификации, но все още имаме шанс да се класираме напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички