Хубчев към критиците на Пенев: Знаят ли нещо за корупцията, "хващали" ли са играчи?


Хубчев към критиците на Пенев: Знаят ли нещо за корупцията, "хващали" ли са играчи?

1601 0

Треньорът на Берое Петър Хубчев нападна много остро критиците на националния селекционер Любослав Пенев. В ефира на БНТ наставникът на старозагорци повдигна съвсем директно въпроса за корупцията в българския футбол и за съмнително кризисното финансово състояние на някои от клубовете. Най-големите "душмани" на Любослав Пенев пък са Йордан Лечков и президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

"В мачовете има тенденциозност, за съжаление. И вината не е толкова на съдиите. Има няколко много добри рефери в България, но те са подложени на страхотен натиск, коментира Хубчев. - И то точно от тези, които най-много се оплакват. А критикарите на националния селекционер искам да ги попитам дали знаят нещо за корупцията, те натискали ли са съдии и "хващали" ли са играчи? Всичко тръгва точно от тях, от критикарите. Съдиите са подложени на абсолютен натиск от тоя или от оня. Знае ли се наистина нещо за тая корупция? Как навсякъде в света и на много места в Европа се доказа или бяха хванати такива неща, а ние не можем? Значи ние сме най-честните".

Треньорът на Берое се усъмни сериозно и в прозрачността във финансовата политика на българските футболни клубове. Хубчев заяви, че футболисти са отказвали оферти на Берое заради по-добри предложения от отбори, които "уж" са във финансова криза. "Не знам какво е финансовото състояние на другите клубове. Не вярвам на това, което се пише и което се говори, заяви той. - За пореден път ще кажа, че всичко е наред с клуба, но това не означава, че треньорите и футболистите взимат уникални заплати. Каквито и да са заплатите, се получават навреме. Аз смея да твърдя друго. Ако всичко е наистина светло, а то за съжаление не е, Берое е с един от най-малките бюджети в "А" група. Има поне 8 или 10 човека, които отказаха да дойдат в Берое и отидоха в други отбори, които уж са в страшно тежко състояние, и получават по-високи заплати, за което аз не мога да упреквам футболисти, това е личен избор".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички