ЦСКА 1948 със скок в класирането след успех над Берое без Камбуров


ЦСКА 1948 със скок в класирането след успех над Берое без Камбуров
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

1491 0

ЦСКА 1948 постигна много важна победа над Берое с минималното 1:0 и по този начин събра 11 точки (от 11 мача) и се качи до 8-ата позиция. Преди срещата столичният отбор имаше равни точки с Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) и изоставаше от Ботев (Враца), Арда и Левски, но вече всички те са зад тима (трябва да се отележи, че от споменатите само врачани са изиграли същия брой двубои).

Берое пък пропусна да се възползва от загубата на Локомотив (София) от Левски и да увеличи преднината си в топ 6 пред преследвачите и остава с 3 точки повече от "железничарите", като има и един изигран мач повече.

През първата част от днешния сблъсък гостите имаха преимущество и натискаха своя опонент, но така и не успяха да открият резултата. Вместо това те дори не бяха далеч от това да инкасират попадение, след като секунди преди края на полувремето Ивайло Чочев стигна до центриране в наказателното поле и стреля много опасно с глава, но топката мина с малко покрай десния страничен стълб на Генадий Ганев.

Второто полувреме беше за домакините. Te създадоха няколко нелоши атаки, преди да се стигне до 68-ата минута. Тогава Ивайло Чочев бе изведен в наказателното поле, ангажира противниковия страж и комбинира успоредно на вратата към Валентин Йосков, който опита изстрел. Ударът обаче бе блокиран от Омар Сако.

Първоначално не прозвуча сигнал за нарушение, но играта бе прекъсната за няколко минути, за да може ВАР да преразгледа ситуацията. В крайна сметка Станислав Тренчев отиде сам да види какво се е случило и взе решение да покаже директен червен картон на Сако за игра с ръка и да отсъди дузпа. С нея се нае Ивайло Чочев и в 71-ата минута падна единственото попадение в срещата.

След като останаха с човек по-малко на терена, играчите на Берое се затрудняваха още повече да търсят гола, докато домакините имаха още няколко добри шанса за още едно попадение чрез Йосков, Марио Топузов и Галин Иванов, ноо техните удари или минаваха близо до гредата, или бяха спасявани от Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички