Брьондби се подсили с нападател за Берое


Брьондби се подсили с нападател за Берое

1598 0

Съперникът на Берое във втори квалификационен кръг на Лига Европа Брьондби се подсили с Магнус Ериксон. Шведският нападател е на 25 години и за последно бе собственост на китайския Гуижу Рене. Брьондби оповести покупката му вчера и обяви, че той ще бъде картотекиран за срещите с старозагорци.

Ериксон е печелил с Малмьо два пъти титлата в родината си. Има 86 мача и 21 гола във всички турнири. Впоследствие преминава в китайския Гуижу в края на миналата година, но така и не успява да се адаптира и напуска след само 8 официални мача.

"Много съм щастлив, че привлякохме Ериксон. Той е точният човек за нас. Нуждаехме се именно от такъв тип футболист. Магнус е много отдаден в тренировъчния процес и на терена и съм сигурен, че ще ни е от голяма полза. Може да играе както на върха на атаката, така и като крило, така че ни дава допълнителна вариативност в предни позиции. Чрез Магнус ние ще се утвърдим като основна сила в датския футбол", обяви спортният директор на Брьондби Троелс Бех.

"За мен Брьондби е най-големият клуб в Дания. Щастлив съм, че получавам възможност за развитие в отбор с високи амбиции. Надявам се да му помогна да постигне целите си, защо да не вдигна титла с Брьондби, както го направих в Швеция", каза Ериксон и позира с фланелката с №10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички