Берое загази: Бока Хуниорс съди клуба за умопомрачителна сума, Себастиан Вия не може да играе


Берое загази: Бока Хуниорс съди клуба за умопомрачителна сума, Себастиан Вия не може да играе
Снимка: GettyImages

2010 0

Сериозни главоболия надвиснаха над Берое и новото ръководство на клуба. Старозагорци биват съдени от един от грандовете в Южна Америка. Това стана ясно часове, след като родният тим обяви поредното си ново попълнение - Себастиан Вия.

Казусът

Именно то е причина за делото, заведено срещу заралии. Искането на "бокенсес" към ФИФА е възвръщане на правата върху футболиста, както и наказание за "зелените".

27-годишният колумбиец има договор с Бока до края на 2024-а година. Той изобщо не се е споразумял за неговото прекратяване. Вия изпадна от състава на аржентинския колос през лятото, след като бе осъден на 2 години и половина затвор условно заради посегателство срещу бившата си приятелка Даниела Кортес.

Невиждани глоби

От клуба бяха категорични, че няма да разчитат на него, а самият той е пожелал да възроди кариерата си в България, без да се замисли, че контрактът му е все още в сила. Нападателят е осъден на 5 милиона евро от Бока. Такава се смята и че е била цената му до лятото.

Още 5 пък ще трябва да плаща Берое, ако бъде признат за виновен. И трите засегнати страни ще имат право да обжалват първото решение пред Апелативния съд, пише "dsport". Ако споразумение няма, делото може да стигне и до Спортния арбитражен съд.

През цялото това време Вия няма да може да носи фланелката на старозагорци. Той ще може да се върне на терена, когато бъде взето окончателно решение по казуса. 

На фона на всичко това, една от най-големите южноамерикански легенди Роналдиньо сложи екипа на Берое (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички