Берое взе минимален успех над Локомотив (София), Камбуров доближи Жеков, но бе изгонен


Берое взе минимален успех над Локомотив (София), Камбуров доближи Жеков, но бе изгонен
Снимка: Lap.bg

1562 0

Берое победи Локомотив (София) с минималното 1:0 във втори двубой за сезона от българската Първа лига. Победният гол бе дело на Мартин Камбуров, който се доближи на едва едно попадение от големия рекорд на Петър Жеков. Малко след него обаче той получи жълт картон (65'), а още 15-ина минути по-късно извърши нарушение, което накара главния съдия Владимир Вълков да му покаже второ официално предупреждение и съответно червен картон.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си вкарат попадение, а 100%-овите голови положения отсъстваха. В 12-ата минута се стигна до първия любопитен момент в срещата, но удар на Серкан Юсеин бе блокиран.

В средата на полувремето Георгиос Кацикас от "железничарите" получи много тежък удар и трябваше главата му да бъде превързана, но той все пак се завърна в игра. До края на частта пък Камбуров опита далечен изстрел от пряк свободен удар, но неуспешен, а Симеон Мечев направи любопитно центриране, но и то не доведе до опасност след отлична намеса на Александър Любенов.

През втората част имаше далеч повече чисти положения, а в основата на това бе по-активната игра на домакините от самото начало на полувремето. Това даде резултат бързо и в 57-ата минута те възнаградиха играта си с попадение - въпросният гол на Камбуров. Кийлън Лебон направи страхотен пробив отляво и подаде успоредно на голлинията, където намери опитния нападател, който скочи на шпагат и засече топката, а след това тя нямаше как да не попадне в мрежата на гостите.

Камбуров имаше още две отлични възможности в следващите минути, но не успя да ги оползотвори. Първо се размина с добро центриране и не успя да нанесе удар с глава, а след това отблизо стреля малко над вратата от въздуха. Това можеше да струва скъпо на Берое, тъй като с една от малкото си опасни атаки и с доза късмет Локомотив (София) бе близо до изравнителния гол. В 72-рата минута Мики Орачев опита центриране, но топката доби необичайна парабола и бе напът да се озове в мрежата на Берое, но в крайна сметка се спря в гредата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички