Берое стана втори в "А" група за три минути на "Лаута"


Берое стана втори в "А" група за три минути на "Лаута"

10134 0

Берое продължи с шеметното си представяне в "А" група, след като не прости и на Локомотив (Пловдив) на собствения му стадион. С два гола за три минути, дело на Георги Костадинов и Салим Керкар, "заралии" отчаяха съперника.

С гол на Венци Христов в 75-ата минута победителят в този мач бе окончателно решен, като гостите от Стара Загора завоюваха 18 точки в актива си и заслужено са втори във временното класиране.

Успехът е втори пореден за възпитаниците на Петър Хубчев след равенството с Лудогорец в 7-ми кръг. Четвъртата поредна загуба на "смърфовете" пък ги остави на 10-а позиция, на точка от зоната на изпадащите.

Началото на "Лаута" бе равностойно. В 5-ата минута Венци Христов получи топката пред наказателното поле на домакините и стреля опасно в долния ляв ъгъл, но Божидар Стойчев се намеси и спаси. В 13-ата минута Дани Кики бе намерен от Мартин Камбуров в пеналта, но той стреля твърде слабо и не затрудни Благой Макенджиев.

Шест минути по-късно Игор Джоман опита прехвърлящ удар от около 30 метра, но топката се размина на сантиметри с опразнената врата на Локомотив.

В 35-ата минута Жуниор Мапуку пробва голмайсторските си умения, стреляйки в долния ляв ъгъл на Стойчев, стражът обаче плонжира и изби в корнер.

Началото на втората част бе шеметно за Берое. Още в 46-ата минута "заралии" получиха правото да изпълнят дузпа, след като Елиан Парино фаулира Мапуку в наказателното поле. Потърпевшият изпълни 11-метровия наказателен удар, но нацели гредата.

Въпреки това игровият превес на Берое доведе до логичния развой на събитията. В 55-ата минута гостите тръгнаха на контра, Елиаш подаде към Георги Костадинов, който се измъкна от бранител в черно-бяло и прати топката във вратата на домакините за 1:0.

Само три минути по-късно възпитаниците на Петър Хубчев удвоиха преднината си. Мапуку намери Салим Керкар, който с премерен удар направи 2:0.


В 75-ата минута Венци Христов оформи крайното 3:0. Нападателят се възползва от неразбирателство в отбраната на "черно-белите" и прати топката в опразнената врата.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 0:3

0:1 Георги Костадинов 55'

0:2 Салим Керкар 58'

0:3 Венцислав Христов 75'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички