Берое спря лошата серия и сушата, Делев наказа бившия си тим


Берое спря лошата серия и сушата, Делев наказа бившия си тим
Снимка: Официален сайт на Берое

1358 0

Берое прекъсна лошата серия от равенство и две поредни загуби, също и три мача без гол, в която бе навлязъл, след като в първия двубой от 11-и кръг на "А" група победи Локо (Пд) с 2:0. Това бе пета поредна шампионатна победа на "заралии" над този противник, като тя ги приближи отново до лидерите в класирането. Старозагорци събраха 17 точки, с 2 по-малко от Лудогорец и Литекс, и заеха четвъртото място временно. 

Гостите от Пловдив играха с човек по-малко малко повече от едно полувреме, след като Люик Дюфо бе изгонен при втори жълт картон. Те останаха осми в класирането с актив от 11 точки.

Точни за Берое бяха Спас Делев в 13-ата минута и Исмаил Иса в 72-ата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна възможност се откри пред домакините в 12-ата минута. Тогава Спас Делев получи подаване от Елиаш и бе на път да се озове очи в очи с Ел-Каруби, но с решителен шпагат Котев изби в корнер.

Все пак минута по-късно именно Делев вдигна трибуните на крака. След грешка на Локо (Пд) в изнасянето на топката Делев бе изведен от дълбочина, напредна и технично преодоля излезлия да го посрещне вратар на гостите за 1:0. Така Делев прекъсна головата суша на своя тим, който не се бе разписвал в три поредни мача.

С попадението играта на Локо (Пд) се наруши и това позволи на съперника да натисне. В 20-ата минута в рамките на няколко секунди футболистите в зелено-бяло изпуснаха два отлични шанса да удвоят преднината си. Първо Георги Божилов нацели напречната греда, а след това гредата разтресе и Милисавлевич.

Берое продължи да натиска съперника, който така и не успяваше да намери своята игра. В 37-ата минута чудесна атака на Берое можеше да доведе до така търсения от тях втори гол. Спас Делев отигра атрактивно и с триков удар с пета пробва да матира Ел-Каруби, но стражът на Локо реагира светкавично и изби.

В 40-ата минута положението на пловдивчани се влоши, след като Люик Дюфо получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко. Французинът си изпусна нервите и удари през лицето Георги Божилов в ситуацията, която не остана незабелязана от рефера Станислав Ставров.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме Пламен Крумов, който замени Бирсент Карагерен, бе фаулиран от Стивън Петков в близост до наказателното поле на "заралии". Играчът на домакините бе декориран в жълто, а малко по-късно той отстъпи мястото си на терена на Исмаил Иса.

Берое продължи да има преимущество на терена, като често-често се озоваваше пред вратата на Локо (Пд). Спас Делев можеше да се разпише повторно, но при изпълнение на свободен удар не бе достатъчно прецизен и прати топката в аут.

В 57-ата минута Христо Колев пусна в действие големия си коз - Емил Гъргоров замени Оливие Боне. В 66-ата минута на мача Делев успя да се разпише пак, но голът му не бе признат заради еднометрова засада. Малко по-късно Елиша изправи на нокти Ел-Каруби, но топовният му удар мина над вратата.

В 72-ата минута Камбуров пропиля най-добрата възможност за своя тим в мача. В ситуация, дошла сякаш от нищото, нападателят стреля, но Макенджиев отрази в корнер. Секунди след това, при контраатаката на Берое, Иса напредна и с чудесен изстрел преодоля Ел-Каруби за 2:0. Това бе първият гол на нападателя за новия му отбор.

В същото време Спас Делев получи разтежение и напусна терена принудително.

Иса можеше да запише нов гол на сметката си в 82-ата минута, след неразчетено излизане на Ел-Каруби, но Котев застана на пътя на топката и я изби в корнер. В последната минута от редовното време резервата Станислав Костов пропусна да направи резултата класически в полза на Берое. Той напредна добре по лявото крило и вместо да подаде, стреля сам, но встрани от вратата.

БЕРОЕ – ЛОКОМОТИВ (ПД) 1:0

1:0 Делев 13'

Състави:

БЕРОЕ: 22 Благой Макенджиев, 28. Веселин Пенев, 3. Владимир Зафиров, 6. Иво Иванов, 24. Венцислав Василев, 21. Елиаш, 27. Игор Джоман, 14. Георги Божилов, 77. Спас Делев, 20. Неманя Милисавлевич, 73. Стивън Петков

Треньор: Петър Хубчев

ЛОКОМОТИВ (ПД): 16. Ясин Ел-Каруби, 6. Кирил Котев, 5. Николай Димитров, 71. Пламен Крумов, 18. Христо Стамов, 90. Оливие Боне, 23. Люик Дюфо, 27. Димо Бакалов, 21. Бирсент Карагерен, 28. Зоран Балдовалиев, 11. Мартин Камбуров

Треньор: Христо Колев

Жълти картони: Петков 47',

Червени картони: Дюфо 24', 40'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички