Берое спечели Битката на Тракия в зрелищен спектакъл


Берое спечели Битката на Тракия в зрелищен спектакъл
Снимка: БГНЕС

957 0

В зрелищен и емоционален двубой Берое излезе победител в 98-ата Битка за Тракия. Тимът на Александър Томаш надви Ботев (Пловдив) с 3:2 и се закова на третото място в класирането, като дори успех на Левски над Лудогорец няма да ги измести от там.

В двубоя от 29-ия кръг в първата шестица на Първа лига паднаха два автогола - на Димитър Пиргов и на Иван Бандаловски.

Ботев бе първият тим, който имаше сериозна възможност да открие резултата, но Жоао Пауло не успя да реализира. Две минути преди края на първото полувреме Берое наказа гостите за пропуска. В 43' Матеус Леони проби отдясно и пусна към връхлитащия в наказателното поле Педро Еуженио. Той стреля, топката се отклони в крака на Пиргов и спря в мрежата на Чворович.

Ботев бързо успя да се върне в мача. В 52' "златната" резерва Стивън Петков отигра с глава центриране на Пауло и прати топката във вратата на "заралии".

Старозагорци обаче също бързичко си върнаха преднината, реализирайки дузпа. Тя бе отсъдена заради нарушение на Серкан Юсеин срещу Борислав Цонев в наказателното поле. Дузпата бе превърната в гол от легендата Мартин Камбуров.

Малко по-късно зрелището стана още по-голямо, след като при атака на "канарчетата" Пауло подаде към Ндонгала, а Бандаловски в опит да я изчисти я вкара в своята врата - 2:2.

Берое взе победата в самия край на мача. Бригидо центрира отдясно към наказателното поле, където оставеният непокрит Боби Цонев отклони с глава и прати топката в мрежата на Чворович.

В класирането Берое има 54 точки и е трети, а Ботев е пети с 54. Левски е на четвърто място с 50 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички