Берое с победа и първо място в "А" група


Берое с победа и първо място в "А" група
Снимка: БГНЕС

1213 0

Берое оглави подреждането в "А" група след изиграването на 4 от 5-те мача от третия кръг на шампионата, след като възпитаниците на Петър Хубчев стигнаха до минимален успех с 1:0 над новака Пирин (Благоевград).

"Зелените" стигнаха почти безпроблемно до победата, след като имаха преимущество през целия двубой, но Мапуку и компания се отчетоха с безобразни пропуски, от които Хубчев със сигурност няма да е доволен.

Единственото попадение падна още в 10', когато Мапуку направи добър пробив отляво и центрира отлично за Георги Божилов, който засече точно във вратата на гостите. Това беше и първи гол на халфа с екипа на Берое.

Мапуку се отчете с цели 4 пропуска от чисти позиции, което беше отбелязано от неговия треньор след края на срещата. Въпреки това те не се оказаха решаващи.

В края на двубоя Хаджииванов от състава на гостите имаше два шанса да се разпише, но с две добри намеси се отчете Макенджиев - 1:0 в Стара Загора.

Благодарение на победата си Берое се озова на върха със 7 точки от 3 мача, изпреварвайки Лудогорец и Славия. Утре Литекс може да се изравни с тима от Стара Загора, ако успее да спечели срещу Монтана. Пирин пък остава без победа след завръщането си в "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички