Берое нанесе тежък удар на ЦСКА, "червените" са на 8 точки от върха


Берое нанесе тежък удар на ЦСКА, "червените" са на 8 точки от върха
Снимка: БГНЕС

7128 0

Берое нанесе тежък удар на ЦСКА, побеждавайки го с 2:1 у дома в двубой от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Попаденията за домакините отбелязаха Конте и Бригидо, а Али Соу намали в 90'. "Червените" фенове не приеха никак добре поражението и при 2:0 част от тях започнаха да скандират "Люпко вън". ЦСКА вече е на 8 точки зад Лудогорец и на 7 зад Левски. Победата беше първа и за наставника Александър Томаш над армейците от деветия опит. Преди това той беше триумфирал над „червените“ като старши треньор на Верея през 2016.

В първите 15-ина минути от срещата двата тима не предложиха особено зрелищни моменти, като не се стигна до нито един точен удар. Евандро пробва да изненада вратаря на домакините с далечен изстрел, но топката мина високо над вратата. В 18' Конте проби отляво, но защитата на "червените" се справи в наказателното поле.

В 25' Али Соу пробва удар от границата на наказателното поле и този удар не бе в очертанията на вратата. Малко след това феновете на домакините направиха хореография, която включваше и пиротехника, заради което срещата бе прекратена за кратко.

В 31' старозагорци успяха да накажат и първата по-сериозна грешка на ЦСКА. В центъра на терена Кери загуби топката. Охене напредна и подаде към Конте, който преодоля Албентоса, след което стреля, а топката мина под плонжа на Бусато. В края на полувреме гостите стигнаха до няколко корнера, от които обаче не се стигна до нищо опасно. В добавеното време пък първо Кери стреля от фаул, но топката премина покрай вратата. Малко след това и Тиаго изпълни пряк свободен удар, но и той не намери целта.

"Червените" вдигнаха оборотите през втората част и се хвърлиха в нападение. В 51' Али Соу стреля след организирана опасна атака, но Перниш се справи и изби топката. В 57' и отборът на Томаш отговори. Йосипович се озова сам срещу вратаря след грешка в центъра на гостуващата отбрана, но изигра положението лошо и Бикел му отне топката.

В 65' Берое бе много близо до втори гол. Алкан отклони с глава към Генев след корнер. Бранителят също стреля с глава, но право в ръцете на Бусато. Малко след това Малинов отправи опасен диагонален удар, който обаче мина покрай вратата.

В 79' Берое нанесе и втори удар. Първо домакините отнеха топката в средата на терена от Тиаго, след което влезлият като резерва Бригидо включи на скорост, преодоля Занев и стреля. Той успя да прехвърли и вратаря на ЦСКА, който бе няколко крачки по-напред, отколкото трябваше. В 84' Камбуров можеше да отбележи и трети гол, но топката премина много близо до вратата на Бусато.

В самия край на двубоя отборът на Люпко Петрович успя да намали резултата. Али Соу се извиси над всички при центриране и успя да засече с глава за 1:2. Това обаче не бе достатъчно и домакините се поздравиха с успеха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Берое: Перниш, Алкан, Цветков, Охене, Виана, Бандаловски, Конте, Василев, Йосипович, Генев, Минчев

ЦСКА: Бусато, Кери, Занев, Малинов, Евандро, Бикел, Мазику, Турицов, Тиаго, Соу, Албентоса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Заралии имат 3 загуби в последните си 4 шампионатни мача и напрежението върху треньора Александър Томаш се покачи значително. "Червените" пък са задължени да спечелят, за да не изостават още повече в битката за титлата, тъй като не са никак убедителни от началото на сезона.

Ако ЦСКА победи, това може да доведе до сериозни промени под Аязмото. От клуба засега отричат, че се готви смяна на Томаш, но търпението не е безкрайно. ЦСКА пък за първи път през сезона започна да трупа инерция. Червените са в серия от 3 поредни успеха без допуснат гол - над Ботев Пд (1:0), Царско село (3:0) и Локо ГО (3:0).

Николай Бодуров, все още неподготвения Томи Юрич, десния бек Стойчо Атанасов и крилото Митко Митков. Единственият контузен пък е Енрике, за когото вече стана ясно, че може да пропусне всички мачове до края на годината. В Берое пък единственият футболист, който е с травма, е крилото Педро Еуженио. Той пропусна двубоите с Локо Пд (0:3) и Поморие за купата (2:0). През седмицата португалецът не тренираше на пълни обороти и не попадна в групата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички