Берое изпусна да накаже 10 от Лудогорец


Берое изпусна да накаже 10 от Лудогорец

2859 0

Берое изпусна да победи Лудогорец в скрит сблъсък за титлата, макар до края на първенството да остават още много мачове. Двубоят от 8-ия кръг на "А" група завърши 0:0. За този резултат повече може да съжаляват домакините, които особено пред второто полувреме имаха редица чисти положения.

Те имаха и предимството да играят цяло второ полувреме с човек повече, след като в 40-ата минута капитана на Лудогорец Светослав Дяков получи червен картон.

Въпреки поражението Лудогорец продължава да е начело в класирането заедно с Литекс. Двата тима имат по 15 точки. Берое е трети само са 1 зад тях. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Натанаел и Александър Василев последователно опитаха центрирания отляво в 7-ата минута, но ситуациите отминаха без каквато и да е опасност за Благой Макенджиев.

Сериозен натиск на Берое, но без резултат.

Великолепно спасяване на Милан Борян в 12-ата минута. Неманя Милисавлевич нагласи топката на левия си крак и стреля от около 25-26 метра. Топката тупна няколко пъти при летежа си към вратата, а Борян и по пречи да спре в долния ляв ъгъл.

Равностойни първи 20 минути.

Греда за Берое в 26-ата минута. Вратарят на гостите Борян излезе неразчетено и Елиаш с глава прати топката към опразнената му врата. Кълбото обаче се отби в напречната греда.

Изстрел от фаул на Спас Делев от около 30 метра от вратата, но слаб и право в ръцете на Борян В 32-ата минута.

Лудодогец остава с човек по-малко в 40-ата минута. Червен картон за капитана Дяков.

Страхотен шанс за Берое в 43-ата минута. Кешеру изгуби леко топката в центъра, а Джоман я получи и тръгна мощно към дъгата. Французинът изчака, за да подаде на Елиаш пред наказателното поле. Халфът финтира Натанаел и с левия крак стреля към близкия долен ъгъл, без да затрудни особено Борян.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Уникален шанс за за Берое! Венци Василев центрира към далечната греда. Стивън Петков мина пред Йордан Минев и стреля с глава в близкия ъгъл, а Борян плонжира и изби.

Греда за Берое в 53-ата минута!. Удар на Стивън Петков от разстояние закачи първо ръката на вратаря на Лудогорец, а след това и страничния стълб.  

Пробив на Милисавлевич в 59-ата митуна завърши с пас към Божилов, който овладя топката и стреля, но ударът му беше блокиран.

В 72-ата минута два поредни удара на Спас Делев бяха майсторски отразени от вратаря Милан Борян. 

В 80-ата минута Георги Божилов можеше да донесе успеха на домакините. Той беше изведен сам срещу Милан Борян и го прехвърли, но топката се отби от напречната греда.

Защитникът на шампионите Георги Терзиев можеше да си отбележи автогол в 84-ата минута! Спас Делев надигра Анисе отдясно и центрира остро в наказателното поле. Там Терзиев опита да изрита кълбото, но то отскочи от крака му и прелетя заплашително покрай далечната греда.

СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 22. Благой Макенджиев, 28. Веселин Пенев, 15. Георги Динков, 6. Иво Иванов, 24. Венцислав Василев, 27. Игор Джоман, 21. Елиаш, 70. Том, 77. Спас Делев, 20. Неманя Милисавлевич, 73. Стивън Петков

ЛУДОГОРЕЦ: 26. Милан Борян, 19. Александър Василев, 27. Козмин Моци, 55. Георги Терзиев, 25. Йордан Минев, 8. Лукас Саша, 18. Светослав Дяков, 93. Върджил Мисиджан, 6. Натанаел, 84. Марселиньо, 28. Клаудиу Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Днешният мач няма да бъде от решаващо значение, защото е в твърде ранна фаза от сезона, но със сигурност от този сблъсък ще може да се направят изводи за това кой има по-големи шансове в борбата за златните медали.

Лудогорец си остава фаворит, така че сега по-скоро Берое трябва да докаже колко реални са амбициите на тима да вземе короната от ръцете на своя съперник.

В 10-те сблъсъка помежду им Берое има само 1 победа на сметката си, като в същото време е допуснал 6 загуби, а 3 мача са завършили наравно. От друга страна обаче домакините днес показват отлична форма от началото на сезона и са единственият отбор в първенството, който все още няма загуба на сметката си.

Треньорът Петър Хубчев не може да разчита на контузените Владимир Зехиров и Салим Керкар.  За Лудогорец пък отново извън сметките остава контузеният вратар Владислав Стоянов. На негово място под раката най-вероятно ще стартира Милан Борян. В групата на разградчани се очаква за пръв път да попадне и най-скъпото попълнение на тима Джонатан Кафу. Той обаче е по-вероятно да остане на пейката поне в началото на мача, а по десния фланг отново да стартира Александър Василев, за да бъде изпълнено изискването за един играч под 21 години в състава.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички