Берое и Мартин Камбуров вилняха в София срещу Локомотив


Берое и Мартин Камбуров вилняха в София срещу Локомотив
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2497 0

Ветеранът и жива легенда на родното първенство - Мартин Камбуров, обра овациите при тоталната доминация на Берое над Локомотив (София) на стадион "Васил Левски" в столицата. Заралии биха с 3:0 новака в Първа лига и задълбочиха кризата при "железничарите". 

Стартът на двубоя далеч не подсказа за толкова сериозна резултатност, още повече в полза на Берое. След скучни 15-ина минути столичани заредиха няколко положения едно след друго, като Пинсон и Кацаров бяха неточни в завършващите си удари. Точно Пинсон беше и най-близо до гол през първото полувреме, след като негов пробив завърши в наказателното поле и позиция за стрелба, но той прати топката в аут. 

Футболното поверие "ако не вкараш, ще ти вкарата" се осъществи в 45', когато Джунейт Али центрира прекрасно в наказателното поле, а там Мартин Камбуров беше оставен непокрит от защитата. Той свали топката за Тунгара, който реализира за 0:1. 

В началото на втората част отново Локомотив натисна в търсене на гол, като на два пъти Пинсон беше неточен в завършващата фаза, докато Ганев отрази отличен удар на Василев от фаул. 

В 71' всичко за домакините приключи, и то след намеса на VAR. 3 минути по-рано Лебон получи дълъг пас в наказателното поле на съперника, стреля към вратата, а Любенов с глава отклони в гредата. Топката тупна около голлинията и след 3 минути проверки на съдиите, отговарящи за VAR, попадението беше зачетено - 0:2. 

Съпротивата на Локомотив рухна и последваха нови положения за Берое. Любенов спаси сигурен гол на Тунгара, но в 75' Мартин Камбуров реализира, след като при центриране от корнер беше изпуснат от Крачунов и с глава реализира поредния си кариерен гол в Първа лига - 0:3 краен резултат. 

До края на мача заралии изпуснаха пълен разгром срещу Локомотив, като домакините чакаха с нетърпение последния съдийски сигнал, а в същото време само намесите на Любенов спасиха "железничарите" от още попадения. 

Софиянци записаха 5-и пореден двубой без успех в елитния ни шампионат, както и общо 4-а загуба в последните 5 мача. Берое от своя страна успя да излезе от минусова голова разлика (вече е 15:15) и се изкачи до 6-о място с 20 точки - в сериозна близост до Черно море, Ботев и Славия. 

Столичани, засега, остават 10-и с 14 точки, като от 2013 година нямат гол у дома срещу Берое. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички