Берое и Литекс със зрелищно равенство в полза на "Левски"


Берое и Литекс със зрелищно равенство в полза на "Левски"

1714 0

Берое обърна Литекс от 1:2 до 3:3 в Стара Загора в мач от 16-ия кръг на "А" група. От резултатът най-доволни са...в "Левски". "Сините" са лидери с 31 точки, 3 повече от преследвачите си Литекс и Лудогорец. Берое пък е 4-и с 27 т.

Два гола за гостите от Ловеч вкара Данило Асприля, един добави Елтон. От "зелените" се разписаха Игор Джоман, Исмаил Иса и Елиаш.

В 34-ата минута колумбиецът се възползва от грешка на вратаря Макенджиев и след самостоятелна акция откри резултата. Джоман вкара за 1:1 в 70-ата мин. след като беше оставен непокрит в наказателното поле и простреля Винисиус.

Асприля отбеляза осмия си гол от началото на сезона четвърт час преди края. Ловчанлии удържаха преднината си само 7 минути преди в 82-ата Исмаил Иса да се вреже през центъра на съперниковата отбрана и да изравни.

Страхотна драма се разигра в добавеното време. Първо Елиаш вкара за Берое в 3-ата минута на продължението. И когато домакините предусещаха успеха Елтон изравни с глава буквално секунди преди края.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Шанс за Берое в 3-ата минута. Удар на Зехоров обаче беше отразен от вратаря на гостите Винисиус Баривиейра. От началото на двубоя домакините пробват многократно да изненадат съперника си с извеждащи подавания към Спас Делев. Защитниците на Литекс обаче действат внимателно и не позволяват, поне засега, старозагорци да застрашат сериозно вратата им.

Центриране на Страхил Попов отдясно в 29-ата минута, но топката попада право в ръцете на Благой Макенджиев. Малко след това добро изпълнение на пряк свободен удар от страна на Спас Делев затруднява максимално Винисиус, който вади топката в корнер.

Асприля бележи 7-ия си гол от началото на сезона в 34-ата минута след самостоятелна акция - 0:1.

Нова грешка на домакините в 40-ата минута, Зафиров подава към Арсенио, който се устреми към вратата на домакините, но беше застигнат от двама бранители, засуети се и не можа да отправи изстрел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Атанас Зехиров пробва да изненада вратаря на гостите. Вместо да центрира футболистът на Берое пробва директен удар от малък ъгъл, но Винисиус успя да изчисти в корнер, от който не последва нищо опасно. 

Спас Делев стреля от фаул в 53-ата минута, но топката се отби в главата на играч от стената и излезе в ъглов удар. В 57-ата минута Спас Делев напредна отдясно, върна към Игор Джоман, който бе около дъгата на наказателното поле, той стреля, но топката бе избита, след това попадна в Делев. И неговият удар не сполучи. Впоследствие се оказа, че в тази ситуация е имало и засада.

В 69-ата минута Арсенио Нунеш получи топката в наказателното поле и стреля, но вратарят Макенджиев спаси. В ответната атака Иса подаде към непокрития Игор Джоман, който с прецизен удар оплете топката в мрежата зад Винисиус - 1:1.  

Дани Асприля бележи втория си гол в мача. В 75-ата минута, той получи топката от Кристиян Малинов, обърна се и стреля. Топката мина през ръката на Макенджиев преди да влети във вратата му 1:2.

Исмаил Иса получи извеждащо подаване от Елтон в 82-ата минута и простреля вратаря на гостите - 2:2.

В 85-ата минута невероятен прехвърлящ удар на Зехиров, но топката бе отклонена и се озова над вратата.

Трети гол за Берое в 93-ата минута. Спас Делев центрира в наказателното поле, Елиаш се втурна и засече за 3:2. Литекс изравни в последната минута. Страхил Попов центрира отдясно, Елтон засече с глава и така донесе точката на своя състав - 3:3.

СЪСТАВИ

БЕРОЕ: Макенджиев; Зафиров, И. Иванов, Динков, В. Пенев; Елиаш, Зехиров; Милисавлевич, Делев, С. Петков; Г. Андонов

ЛИТЕКС: Винисиус; С. Попов, Елтон, Перез, Недялков; Бумал, Малинов; Асприля, Виана, Арсенио; Йонсен

ПРЕДИ МАЧА

Ловчанлии са с точка пред днешния си съперник. Те имат 27 срещу 26 за Берое, който заема третото място във временното класиране в "А" група.

Тимът от Стара Загора не е допускал поражение в последните си четири мача с Литекс за първенство, но гостите са единственият състав в А група, който все още не е позволил да бъде победен като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички