Големите отбори печелят в края - на кои отбори да се доверим в последните минути?


Големите отбори печелят в края - на кои отбори да се доверим в последните минути?
Снимка: Getty Images

847 0

Залозите на живо носят голяма тръпка на любителите на прогнозите. Играта в режим Live повишава емоциите, защото дава възможност да се улови мига, да се изпробва усета за “разчитане” на футболния мач. А особено интересно става да се правят предвиждания в реално време в края на срещите. Много залагащи вече сезам мобиле менюто, за да правят залози в последните минути. А кои отбори всъщност бележат в този период?

Най-лесният отговор е - големите. Шампионите са шампиони, защото нанасят решителния удар в края, когато няма време за отговор и когато противникът е изчерпал съпротивителните си сили. Нека да хвърлим бърз поглед върху статистиката на някои от водещите отбори в Европа от началото на сезона. Ще видим, че някои от най-успешните от тях дължат победите и точките в актива си именно на способността да бележат минути или секунди преди края. Вземаме под внимание само попадения, отбелязани след изтичане на 75-ата минута - т.е. включени са попадения от последните 15 минути плюс добавеното време.

Реал и Атлетико са фаворити в Испания, защото удрят на финалната права

Реал Мадрид на Карло Анчелоти демонстрира зрелищен футбол от началото на сезона. Кралският клуб поведе в класирането на Ла Лига, като стартира успешно и в Шампионската лига. А немалко това се дължи на способността да се мобилизира в последните минути на срещата. Така именно “Лос Бланкос” обърнаха Валенсия на “Местая” от 0:1 в 85-ата минута до 2:1 само 3 минути по-късно. Победното попадение срещу Интер в ШЛ също беше реализирано в края на срещата. Реал има голова разлика 8-1 след 75-ата минута от всички официални срещи, изиграни до края на септември.

Също толкова убийствен обаче е и основният конкурент на Кралския клуб в Испания - Атлетико. Шампионът дължи две от победите си в Ла Лига на голове след изтичане на редовните 90 минути - обратите като гост на Еспаньол и Хетафе, както и точката при домакинството с Виляреал. За месец и половина от началото на сезона “дюшекчиите” не бяха допуснали нито едно попадение в последната третина на второто полувреме, а бяха реализирали 5 пъти в този интервал.

Рома на Моуриньо е убийствено ефективна в последните минути

Най-силният италиански отбор в последните минути е Рома и това едва ли е изненада, при положение, че начело е Жозе Моуриньо. Под ръководството на Специалния “вълците” записват голова разлика 7-0 след 75-ата минута. Всички отбори с претенции за титлата в Серия А всъщност са с положителен актив в този интервал. А Ювентус пък е с отрицателна голова разлика в заключителните 15 минути - 0-3, което дава още едно обяснение защо “Старата госпожа” стартира толкова слабо сезона.

Подобно постижение на Реал Мадрид и Рома в Европа регистрира само Байерн, когато се вземат под внимание мачовете до изтичане на последния уикенд на септември. Головата разлика на баварците е 8-1, но все пак 4 от тези попадения бяха реализирани във вратата на петодивизионния Бремер за разгрома с 12:0 в мача за Купата на Германия. В Англия най-убедителен в заключителния четвърт час е Манчестър Сити (5-1), но Ливърпул (4-1), Манчестър Юнайтед (4-1) и Челси (2-0) също за момента са с положителен баланс в края на срещите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички