След месец на тежки резултати: ПАОК би в АЕК в дерби с два обрата и се надява на чудо (ВИДЕО)

ПАОК спечели драматично дербито си с АЕК от 34-ия кръг на гръцкия футболен елит. Двуглавия орел се наложи у дома с 3:2 след два обрата в срещата и пак се надява на чудо в борбата за титлата. 

Солунчани посегнаха към към успеха след 180 секунди игра чрез Константелиас, но Пинеда върна паритета в резултата към почивката с отличителното си попадение в 9-ата минута. 

Опитният хърватин Домагой Вида изглеждаше, че ще удължи на цял месец серията на ПАОК без победа тъй като оформи пълния обрат в 75', но заради последния четвърт час половин Солун няма да спи тази вечер. 

120 секунди след обрата Лучески хвърли всичко в атака чрез включването на Оздоев и Десподов. Офанзивните действия дадоха резултат още в 81, когато Константелиас изравни до 2:2. Састе пък заби петото и последно попадение в двубоя точно в 90'.

По-рано през сезона приключи серията от четири поредни победи на АЕК над ПАОК с две ремита - 1:1 и 2:2. Сега с успеха от 3:2 приключва още една много негативна серия - тази без победа на Двуглавия орел. 

Солунчани бяха натрупали през април ремита с АЕК и аутсайдера Ламия, както и загуби в ключовите срещи с Брюж и Олимпиакос. Сега ПАОК с двубой по-малко е втори с 4 точки зад "жълто-черния" водач от Атина (75 т.).

Още: Кирил Десподов остава без титла с ПАОК: Цял мач бе титуляр при пълна излагация

Кирил Десподов сред фаворитите за Футболист №1 на сезона в Гърция

ПАОК загуби от Олимпиакос, Десподов влезе от пейката, но не блесна

Гласували общо: потребители

Горещи оферти