Бивш италиански национал: Дори и на 80 години Лионел Меси ще е най-добрият в МЛС

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Джузепе Роси съвсем ясно и категорично заяви, че дори и на 80 години Лионел Меси все още би бил "най-добрият в МЛС".

След не особено добър старт на кампанията поради контузия, Меси постепенно си връща формата с Интер Маями. В последното си участие срещу Нешвил, победителят от Световната купа 2022 впечатли на стадион "Чейс" с гол и асистенция, за да изстреля домакините до победа с 3:1. И въпреки че е в залеза на кариерата си, бившият играч на Виляреал и Юнайтед Роси смята, че е много над останалите в лигата.

Меси има голям принос върху МЛС

Говорейки пред DAZN, Роси каза: "Ако го погледнете на терена, той може дори на 80 години да е най-добрият играч на терена в МЛС. Всеки обича да го гледа, защото той е най-великият за всички времена. "

Още: "Опитвах се да ги имитирам" - Джамал Мусиала назова двама футболисти, на които се е възхищавал като дете

Роси вярва, че след като Меси се откаже, обаче, американското първенство ще има проблеми. "Очакването Меси да дойде няма нищо общо с представянето на терена – всичко е свързано с представянето в лигата извън терена. Беше въпрос относно това колко Меси може да генерира от престоя си. Ако погледнете телевизионните права и стоките, които скочиха до небето, всичко върви точно както са го планирали". А Новак Джокович надви Лионел Меси и бе обявен за Спортист на 2023 г. (ВИДЕО).

Още: Именит треньор: Меси е гений, Кристиано Роналдо - не

Невероятно: Лионел Меси вкара първия си гол от дузпа след пауза от 16 месеца

Супергол на Лионел Меси помогна на Интер Маями за драматична победа в МЛС (ВИДЕО)

Гласували общо: потребители

Горещи оферти