Голяма чест за Дрогба: Дават му да запали олимпийския огън на стадиона на Олимпик Марсилия

Легендарният футболист на Олимпик Марсилия Дидие Дрогба ще има голяма чест да запали олимпийския огън на клубния стадион на отбора.

Той остави следа в Марсилия

Котдивоарецът беше част от тима само един сезон 2003/2004, но остави трайна следа в марсилци. Там той записа 55 мача, в които е вкара 32 гола. Той помогна на отбора да достигне финал на турнира за Купата на УЕФА, загубен от Валенсия с 0:2. След това той замина за Лондон, за да играе в Челси.

Българските фенове също може да се похвалят, че са виждали Дрогба на живо, тъй като лондончани бяха в една група с тогавашния шампион Левски в Шампионска лига. Тогава "сините" от Англия победиха с 3:1 в историческа вечер в София.

Той беше и национал на Кот Д'Ивоар, извеждайки страната си на историческо първо участие на Световното първенство. Това се случи през 2006 година в Германия, където африканците постигат и първия си успех на Мондиал - над Сърбия и Черна гора с 3:2.

Дрогба прекрати активната си футболна кариерата през 2018 година.

В навечерието на Олимпийските игри това лято, олимпийският огън обикаля Франция преди да стигне крайната си дестинация Париж, където ще се проведат и Игрите. На спирката в Марсилия, освен Дрогба участие в церемонията по запалването на огъня ще вземат още Базил Боли, Жан-Пиер Папен и Ерик Ди Меко.

Олимпиадата във френската столица ще се проведе от 26 юли до 11 август.

Още: Потвърдено: Същинска легенда, направила история на олимпиадите, ще представлява България на Париж 2024 - Кимия Ализаде

Още: След над 1000 ЗЛАТНИ медала: Кой е тоталният фаворит за медалите на Париж 2024?

Украйна заплаши МОК заради Русия и обяви, че може да преустанови участието си в Париж 2024

МОК обяви дали ще допусне спортисти от Русия и от Беларус на Париж 2024

Гласували общо: потребители