Рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим

Григор Димитров не съумя да преодолее осминафиналната фаза на турнира в Рим, който е част от сериите "Мастърс 1000". Най-добрият български тенисист мина през Йошихито Нишиока и Терънс Атман, като срещу французинът падна много неприятно.

Все пак той се съвзе, показа характер и би Атман, като без да има толкова време за възстановяване излезе и срещу Тейлър Фриц. Двамата си дадоха оспорван дуел, но Гришо допусна твърде много грешки. Той имаше проблеми с лявсата ръка - около зоната на китката, върху която се приземи при падането срещу Атман.

Сега Димитров едва ли ще рискува с участие в друго състезание, като ще опита да е на максимално добро ниво за втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Съвсем скоро българинът ще отпразнува и своя 33-и рожден ден (на 16 май).

Колко пари спечели Григор Димитров в Рим?

През тази година наградният фонд е рекорден за Вечния град - близо 8 милиона евро (7 877 020), което е с 2,22% повече спрямо това, което беше миналата година. И все пак трябва да се отбележи, че шампионът ще прибере 963 225 хиляди евро, което е с цели 12,85% по-малко от наградата за шампиона Даниил Медведев през миналия сезон, когато спечели и първата си титла на клей.

По-малка сума в сравнение със същата фаза, но преди година, ще приберат и полуфиналистите (-7,84%), и финалистът (-11,68%). На всички останали етапи от състезанието участниците ще си спечелят повече пари спрямо миналия сезон.

Това важи и за осминафиналистите - където отпадна Григор Димитров. Той си заслужи близо 90 хиляди евро със своето участие - 88 440 евро. Това е с 4,17% повече от това, което щеше да прибере през миналата година на тази фаза. Ако се бе класирал за четвъртфиналите, щеше да си гарантира близо двойно повече - 161 995 евро. А краят за Григор Димитров бе предвиден...

Гласували общо: потребители