От милионер в Манчестър Сити до оцеляване с 2 евро - "Направих неща, за които всеки би казал, че не са верни"

Бившият национален вратар на Германия Айке Имел, както и бивш играч на Борусия Дортмунд, Щутгарт и Манчестър Сити, е в несигурна финансова ситуация, като не може да радва на охолен живот след пенсиниорането си.

63-годишният вратар, който окачи ръкавиците си през 1997 г. и спечели милиони евро през цялата си кариера, живее на социални помощи в общински апартамент в родния си град Щадалендорф и едва има 2 евро в банковата си сметка в края на месеца.

Фалит и големи финансови проблеми

Още: Дъщеря на бивш играч: Изкарва си парите като модел на Playboy и има стриктна забрана да излиза с футболисти (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сега живея с 1 136 евро месечни помощи. 573 евро от тази сума отиват за наем, оставяйки ми само 562 за други разходи. Истинска битка е да свържа двата края... Понякога ми остават само 2 евро", казва той за "Stat 1".

„Всички мебели в апартамента ми бяха доставени и приятел, който държи местен ресторант, ми позволява да ям безплатно", обясни Имел, който през 2008 година обяви фалит.

"В миналото парите не ме притесняваха. Живеех охолен живот. Понякога сметката ми за мобилен телефон възлизаше на 10 000 евро на месец. Една Коледа похарчих повече от 26 000 евро за дрехи на новата ми приятелка. Платих повече от милиона евро за къщата ми, но в един момент съдебните изпълнители бяха на вратата ми", спомня си Имел.

Бившият играч на Манчестър Сити обясни, че данъчната служба му е съобщила, че им дължи 935 000 евро и той не може да ги плати. "Направих неща, за които всеки нормален човек би казал, че не могат да бъдат верни... Не бях мислил достатъчно за бъдещето. Управлението на парите не е една от силните ми страни", призна той.

Още: Само испанец го затрудни: Григор Димитров разпозна 4-ма свои колеги само по звуците им на корта (ВИДЕО)

Валери Божинов с титаничен коментар на Милан - Интер: Обяви Лаутаро за "хищна хиена" (ВИДЕО)

Една столична учителка никога няма да забрави мача Левски - Берое (ВИДЕО)

Гласували общо: потребители