Разкритие: Ангел Петричев призна - клубове от Висшата лига искат звезди на Лудогорец

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, не крие, че на "Хювефарма Арена" все по-усилено мислят за това как ще изглежда отборът им през следващия сезон.

Пред "Дарик" и "dsport" той сподели, че интересът към футболистите на разградчани е много сериозен, а част от тях дори биват следени от най-комерсиалното първенство в света - Висшата лига.

Специалистът каза при какви условия "орлите" биха се разделили с част от свездите си. Той не пожела да коментира дали дадени състезатели вече знаят, че ще бъдат трансферирани през лятото.

Още: Лудогорец прослави България с отбраната си, ЦСКА също впечатлява

Опашки от кандидати

"Такива неща не мога да кажа, защото това е един постоянен процес, който се променя постоянно. Мога да кажа със сигурност, че доста от нашите играчи се наблюдавани от страшно големи клубове, включително и от Висшата лига. Сами разбирате, че отбори от Англия да наблюдават играчи директно в българското първенство говори добре не само за Лудогорец, а за всички", започна шефът на "орлите" и продължи.

"Лудогорец продава скъпо, но Лудогорец умее добре да си прави сметката. Ние знаем, че. за да вървиш напред трябва да инвестираш правилно. Ние инвестираме и в инфраструктура. Ние инвестираме и в академията. Не случайно обявихме миналата седмица за новата ни многофункционална спортна зала, която пуснахме в експлоатация. Знаете, че тя е с част от парите от трансфера на Доминик Янков. Тя вдига на по-високо ниво нашата академия", добави той.

Още: От Лудогорец към Кирил Домусчиев: Убедени сме, че ни предстоят още много незабравими мигове

Как се привличат и задържат класни играчи у нас?

"Не е лесно. Това е едно от най-големите предизвикателства в нашата работа. Нашият спортно-технически отдел, начело с Георги Караманджуков, показаха, че имат добър нюх и намират нешлифовани диаманти, които са интересни на пазара. Видяхте Игор Тиаго каква кариера направи", каза директорът и добави:

"Беше много подценяван, но нашите колеги го откриха, доведоха го тук и го развихме. Не е само той. Имаме няколко момчета в отбора, които са постоянен обект на интерес на големи отбори. Много е трудно. Устояваме на този натиск. Едно от важните неща е, че полагаме големи усилия футболистите, когато дойдат в клуба, да го приемат като свое семейство и да се отдадат на него. Когато един футболист обича клуба задачата става по-лесна", завърши Ангел Петричев.

Бивша звезда на Лудогорец наказа носителя на Копа Либертадорес (ВИДЕО)

На кръстопът: Юргорден иска Аслак фон Витри от Лудогорец, какво мислят "орлите"?

Георги Дерменджиев внесе яснота около двама играчи на Лудогорец

Гласували общо: потребители

Горещи оферти