Лудогорец вече мисли за титлата в неделя и финала за Купата на България (ВИДЕО)

Лудогорец разпиля Хебър в първия полуфинал за Купата на България между двата тима. “Гробарите” записаха втората си най-тежка загуба от 12-кратните шампиони (0:4) след тази през 2022 г. с 0:6. Ключовият успех бе оформен с по два гола преди и след почивката. 

Рик Джонатан предреши развоя на срещата още през първата част с попаденията си в 4-ата и 21-ата минута. След това Тодор Неделев даде добра асистенция с центриране от корнер за втория гол на Алмейда през пролетта (55’), а Спас Делев оформи крайното 4:0 след късо избиване на Дебърлиев десет минути преди края. В 89’ Терзиев пък нацели напречната греда.

Така до огромна степен Лудогорец си гарантира битката за требъл и ще очаква на финала (15.05.2024) някой измежду ЦСКА и Ботев Пловдив (0:1). Реваншът на “армейците” и “канарчетата” е насрочен за първи май в Пловдив, а ден по-късно е и мачът в Пазарджик.

През второто полувреме в сряда Георги Дерменджиев смени ключови футболисти с мисълта за предстоящия шампионски мач с Крумовград в неделя, който ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Ако Лудогорец победи новака, то със сигурност ще спечели 13-ата последователна титла на България.

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините успяха да открият резултата с първото създадено опасно положение. При него след подаване от десния фланг се стигна до разбъркване в наказателното поле, а ударът на Рик Джонатан в долния ляв ъгъл откри резултата в 4' - 1:0!

ГОЛ! Възпитаниците на Георги Дерменджиев се позабавляваха пред наказателното поле и резултатът беше изоставане на "гробарите" с два гола. Хебър временно спря съперника пред наказателното си поле, но Нареси отклони към Дуа, който намери Рик. Бразилецът стреля в далечния ъгъл за 2:0!

В шестте минути след второто попадение можеха да паднат поне още две - по едно във всяка врата. Първо Диаманка бе намерен с ниско центриране на стрелкова позиция, но африканецът не намери очертанията на вратата от близко разстояние. 

С мълниносна контраатака Пьотровски се озова на стрелкова позиция, но опитът му премина покрай левия страничен стълб. 

Второ полувреме

След почивката "орлите" се впуснаха в още атаки, чрез които да си свършат напълно работата с още голове във вратата на Дебърлиев. При изминаването на пет минути "гробарите" получиха право да изпълняват статично положение пред наказателното поле, но опитът на Цонков не застраши вратата на Слуга. 

ГОЛ! В 55' Диниш Алмейда вкара третия гол срещу Дебърлиев. Бранителят се изтегли на втора греда при центрирането на Неделев от корнер. Защитникът засече топката с глава и оформи класическото 3:0!

ГОЛ! След 80' домакините успяха да покачат на 4:0! Това се случи с четвъртия гол на Делев през сезона, който се възползва от избиване на съперниковия страж. 

В последната минута от редовното време Георги Терзиев нацели напречния стълб, след като засече топката с глава след центриране от корнер. 

Стартови състави

Лудогорец: Слуга, Недялков, Алмдейда, Сундберг, Сон, Пьотровски, Нареси, Неделев, Рик, Текпетей, Дуа;

*За "орлите" се завръща капитанът Антон Недялков!

Хебър: Дебърлиев, Сеско, Цонков, Пенчев, Н'зи, Исуф, Колев, Вълчев, Хамдиев, Диаманка, Кабов;

Преди мача

В събота възпитаниците на Георги Дерменджиев победиха съперника в Пазарджик по време шампионатен мач с 3:0. "Гробарите" винаги са губили от Лудогорец в историята на съперничеството.

През този сезон Хебър се опълчи на ЦСКА и Левски, съответно за равенство и победа в Първа лига и Купата на България. Любопитен остава треньорския баланс на Пенев срещу Лудогорец - 4 победи, 7 ремита и 5 поражения.  

Хебър за последно преди два месеца победи Локомотив Пловдив като гост с 2:1, а предходният успех далеч от дома беше през октомври срещу Спортист Своге. Реваншът в Пазарджик е насрочен за втори май.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти