"Той може още да крие как издържаше Левски": Вили Вуцов разкри завесата при Тодор Батков в Левски

Бившият футболист и наставник на Левски, както и настоящ старши треньор на Янтра Габрово - Велислав Вуцов, даде любопитно интервю. В него една от темите, които засегна, бе за любимия му "син" клуб, като се върна години назад.

Вуцов бе запитан дали има горчилка у него заради раздялата му с клуба малко след назначаването му за треньор. Той обаче призна, че я няма, като допълни, че въпреки нея винаги е твърдял, че Тодор Батков е много добър избор за Левски.

Вили Вуцов говори за управлението на Тодор Батков в Левски

Още: "Давал съм пари на отбори да спрат ЦСКА, опитвам да помагам на Сираков, но рядко се виждаме"

"Няма я вече горчилката. Няколко години, след като се махнах, като бяха тръгнали на война с Батков и го казах на всички и навсякъде - аз имам право да бъда сърдит и обиден на Тодор Батков, но по-добър президент от него дълго време няма да намерите в Левски, което се и доказа" - започна Вуцов.

Треньорът дори сподели, че Батков е правил лични жестове, продавал е свои имоти, за да дава пари за клуба. Освен това тръгна да казва и друго, но се спря, тъй като сподели, че "тези неща още може да ги крие и да не са излезли наяве".

"Той умираше и милееше за клуба. Правеше лични жестове, продаде си разни имоти негови си лични, за да даде пари. Има една дума... бяха... не искам да казвам, той още може да ги крие и да не са излезли наяве някои неща, за да издържа Левски. В един момент беше натиснат да се отреже. Но тези, които го натиснаха, много бързо се отказаха от тази идея да правят велик Левски.

Аз имам една друга идея за Левски и ЦСКА и за състоянието им. Идея, която не е доказуема и която още по-голям враг ще ме направи на всички. Не искам да ставам враг. Моята теория е малко по-различна" - продължи Вуцов.

Още: Дълговете на Левски с всеки: Наско Сираков, Тодор Батков, Спас Русев и Васил Божков

"Тодор Батков имаше две големи грешки в Левски"

За финал на темата наставникът посочи и големите грешки на Тодор Батков. От една страна - хората, с които се е бил обградил. А от друга - това, че не е казвал истината, но допълни, че това "всички го правим".

"Но твърдя, че Тодор Батков беше изключително добър президент за Левски. И успешен, и морален човек. Правеше грешки безспорно. Мисля обаче, че най-голямата му грешка бе съветниците около него. Той се беше обградил с разни съветници.

Заради Станишев, Борисов, Батков и Михайлов: Томов обясни как отнели лиценза на ЦСКА за Шампионска лига

И втората му голяма грешка бе, че не казваше винаги истината. Мислеше едно и излизаше изведнъж пред медиите и казваше съвсем друго. Това беше най-голямата му грешка, която всички я правим, предвид това, че прикриването на истината може би е по-добро от прякото казване в очите" - заяви той пред "блиц". Самият Вили Вуцов пък разказа и за "неземна тъпотия", която е направил и за която се говорило с години в Левски.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти