Андрей Желязков пред Sportlive: Умората на националите им може да реши изхода на Левски - Славия

Свързаният и с Левски, и със Славия именит бивш футболист и треньор - Андрей Желязков, сподели очакванията си от мача между двата тима, който е тази вечер от 19:00 часа на "Герена". Пред Sportlive.bg рекордьорът по мачове (338) и голове (136) с бялата фланелка посочи фактор, който може да бъде решаващ в най-старото столично дерби.

Факторът, който може да реши дербито днес

"Не бих се ангажирал с резултат, но се надявам, както винаги са минавали, и днес да е интересно дербито между двата най-стари столични клуба. И двата отбора имаха доста състезатели, които участваха или с младежкия, или с мъжкия национален отбор, затова при всички случаи ще има една умора. Не знам кой ще я превъзмогне по-добре", започна Желязков пред Sportlive.bg.

Контузените в Левски и похвали за Охене

"Левски имат и контузени играчи. Не знам каква е ситуацията с Охене, който е един много ценен играч, футболист, от какъвто Левски се нуждаеше. Само не съм съгласен, че е заместник на Краев, защото те са на различни позиции и са различни като стил на игра", допълни бившият нападател.

Билал Бари титуляр - да или не?

Бившият наставник на "сините" засегна и темата с Билал Бари, който е в групата за двубоя след дълго отсъствие заради контузия. Според него е рисково да се избързва с пускането му като титуляр срещу Славия.

"Билал Бари отъства доста време и не знам дали ще може да влезе така набързо, защото тренировките са едно, друго - мачовете. Играеше добре, пасваше на отбора, но много бързо се контузи. Желанието му със сигурност ще е 100-150%, но игровият ритъм е съвсем друго, дано да го навакса бързо", бяха думите на бившия футболист и треньор с прякор "Жужо". А ето кога "трябва" да вкарат Левски или Славия, за да победят. 

Гласували общо: потребители

Горещи оферти