Пирин се измъква от дъното, но Етър затъва все повече след обрат в Благоевгард (ВИДЕО)

Пирин победи Етър с 2:1 в откриващия мач в Първа лига след паузата от 26-ия кръг на шампионата. Това бе много важен мач в битката за оцеляване и за двата тима, но "орлетата" са доволни след него. Йоаким Карсела-Гонзалес откри резултата с красив удар в 11-ата минута, а в 24-ата Иван Тасев изравни. В 88-ата минута Мартин Георгиев реализира за 2:1 за "орлетата".

След двубоя Етър остана на дъното с едва 10 точки, а Пирин е 14-ти, но с 25 пункта, като има по-реален шанс да се измъкне на по-горна позиция. В следващия кръг великотърновци приемат Арда, а "орлетата" гостуват на Славия. 

Срещата започна обещаващо, като в 11-ата минута Йоаким Карсела вкара красив гол от дистанция за великотърновски тим. "Орлетата" обаче веднага се хвърлиха да търсят изравнително попадение, като в 20-ата минута Иван Тасев бе близо. Четири минути след това Пирин все пак успяха да се разпише, като Йорданов върна от аутлинията към далечната греда, където бе Тасев, а той прати топката в опразнената врата.

До края на полувремето Пирин имаше няколко нелоши възможности, от които не се възползва.   Втората част започна с шанс за Етър, но Максим Ковальов бе блестящ с намесата си.

В 55-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Данило Полонский се падна на земята след съприкосновение с Келиян Гюсъм. Нито съдията, нито ВАР обаче не видя нещо нередно. Като цяло, през втората част нямаше много интересни положения, които да зарадват феновете. В самия край на двубоя Юго Комано пусна пас в наказателното поле, където юношата юноша на "орлетата" Мартин Георгиев прати топката във вратата за 2:1.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти