Мартин Петков призна: Беше ми много тежко да си тръгна от Левски

Юношата на Левски и вече бивш футболист на Славия - Мартин Петков, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което обясни защо се е стигнало да раздялата му с тима на Златомир Загорчич:

"Аз съм млад играч и за мен е важно да играя колкото се може повече мачове, за да трупам опит. Треньорът на Славия Златомир Загорчич ми обясни, че няма да имам тази възможност. Затова се разделихме по-взаимно съгласие. Преценихме, че това е най-доброто и за двете страни", разкри 19-годишният нападател и допълни:

"Доста добре започна престоя ми при "белите" - дебютирах с гол. След това ме преследваше малшанс и не успях да реализирам повече попадения. Все пак съм доволен от изявите си в мачовете. Аз съм максималист и доста самокритичен. Има още много върху какво да работя".

Мартин Петков заяви, че все още няма конкретни оферти към него, а само интерес от няколко отбора от България и чужбина. Той бе помолен да коментира и раздялата си с Левски в началото на 2022 година, когато отиде в Черноморец Одеса, но впоследствие войната в Украйна го принуди бързо да се завърне в Първа лига:

"Ситуацията е сходна с тази със Славия. Играх в отбор със сериозни възможности, треньор беше Петър Хубчев. После дойде финансовата криза и получавах повече шансове, защото нямаше как да се взимат скъпи футболисти. Бях титуляр и при Живко Миланов, но след идването на Станимир Стоилов нещата се промениха", разкри Петков и добави:

"Той си има свои виждания за футбола и по всичко личи, че са правилни. Успява, каето означава, че работата му е успешна. Беше ми много тежко, когато трябваше да си тръгна, защото Левски е любимият ми отбор. Но не получавах възможност да играя и това нямаше да е добре за моето развитие. Затова отидох в Черноморец Одеса, но отново ме сполетя малшанс със започването на войната и трябваше да се върна в България".

"О, да! Със сигурност, защото на "Герена" се чувствам най-добре, там съм у дома си. Дано да имам този шанс", отговори за финал Петков на въпрос дали един ден би се върнал в Левски.

Вижте още: "От Левски ми предложиха удължаване на договора, но..." - Драган Михайлович обясни раздялата си със "сините"

Гласували общо: потребители

Горещи оферти