Култов бивш треньор на Левски бе изненадващо уволнен на прага на подвиг?

Появи се информация, че бившият старши треньор на Левски Николай Митов бе изненадващо уволнен от своя клуб. Както е известно, той бе начело на втородивизионния Монтана, който пое през юни 2023-та година.

Монтана уволни Николай Митов?

За въпросното решение за раздяла с Митов съобщиха колегите от "Блиц", като все още няма официално потвърждение. Подобен ход обаче би бил доста изненадващ, като тимът е на прага на подвиг - да се завърне в елита на България.

Монтана е трети във Втора лига, като има 50 точки след 29 мача (7 по-малко от Септември, който е с мач по-малко, както и 10 пасив от лидера Спартак Варна). Марек обаче е четвърти, също с 50 пункта, но и мач по-малко.

Монтана спечели само един от последните си четири шампионатни двубоя, като в последния кръг загуби изненадващо от 13-ия Беласица. Предстои тежък сблъсък с лидера в класирането Спартак Варна в следващия кръг, като на хартия нова загуба може да остави тима пети преди последните мачове (кръговете са общо 34).

Това е втори престой за Николай Митов в Монтана. Той ръководи тима за по-малко от година и при първия си - от декември 2013 година до май 2014-а. Наставникът е бивш старши треньор и на Левски, където също кара два периода. Първо от април 2013-а до юли същата година, а след това от март 2017-а до август същата година. През зимния трансферен прозорец у нас тази година пък се бе появила информация, че Николай Митов ще "краде" един от най-големите таланти на ЦСКА.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти