Хенрих Мхитарян за Николай Костов: Има стил и се справя с тежките ситуации

На 35 и все така активен - Хенрих Мхитарян, продължава да играе на най-високо ниво в Италия и дори преди броени дни стана шампион с Интер в Серия А. На 35-годишна възраст арменецът записа 35 двубоя в Калчото през изминалите месеци и дори се отчете за юбилейната 20-та титла с 2 гола и 8 асистенции. 

А помните ли, че самият полузащитник е откритие на треньора на Левски - Николай Костов? Българинът забелязва таланта, докато е начело на Металург Донецк. И до днес Мхитарян е деветият най-използван футболист от българина. 

Споменът на звездата

Настоящият треньор на Левски му е разчитал в 45 двубоя, а за сравнение в 60 е заложил на Велизар Димитров. Още през 2010 г. Мхитарян хвали Костов за неговите треньорски качества:

"Всеки треньор има свой стил и Костов не прави изключение. Ако си спомняте, миналата година имахме криза с нападателите, когато един по един отиваха в лазарет.

Треньорът не се обърка и пусна опорен халф в атака. Това не накърни атакуващия потенциал на Металург. Продължихме да вкарваме и да печелим точки".

Вижте още интересни моменти от съвместната работа между Мхитарян и Костов в Украйна!

Още: Български рапър разпиля ръководството на Левски: Наско Сираков продава мачове, а Костов е нелеп (ВИДЕО)

Тарикат или будала? Фабио Лима подвел фатално Николай Костов, а Левски си изпати?

За разлика от Ивайло Петев: Феновете НЕ съблякоха Николай Костов!

Гласували общо: потребители