Властите искали да прикрият гафа със самолетната трагедия на Чапекоензе


Властите искали да прикрият гафа със самолетната трагедия на Чапекоензе
Снимка: Guliver/Getty Images

1166 0

Боливийските власти искали да прикрият вината си за самолетната катастрофа с Чапекоензе край Меделин, при която загинаха 71 от 76 души на борта и целият футболен свят потъна в скръб.

В писмо до боливийските медии Селия Кастедо - отговорникът за финалния репорт по катастрофата - разкрива, че е била притискана от властите да замаже фактите и да не изкарва летището виновно да случая.

Както е известно, самолетът се е разбил заради липса на гориво и въпреки че пилотът предупредил за това телекулата, не е получил разрешение за извънредно кацане. Точно това са искали да бъде прикрито директорите на летището, защото така излиза, че са провокирали трагедията заради грешна преценка.

"Поне няколко пъти ми казваха да променям доклада и да не споменавам нищо за предупрежденията на пилота за свършващото гориво. Бях тормозена постоянно. А предоставих пет факта, според които ставаше ясно, че самолетът няма достатъчно гориво и трябва да кацне незабавно", пише Кастедо до медиите, а министърът на вътрешните работи на Боливия Милтън Карлос веднага отрече нейните обвинения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички