Вкарал от корнер на Англия: Исках да играя в Шампионска лига с ЦСКА, "армейците" не са това, което се очаква да бъдат! (ВИДЕО)


Вкарал от корнер на Англия: Исках да играя в Шампионска лига с ЦСКА, "армейците" не са това, което се очаква да бъдат! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

2501 0

Бившият македонски национал Артим Шакири е добре познато име на феновете на ЦСКА. Един от най-добрите легионери, подвизавали се у нас, той стана шампион с "армейците" през сезон 2002/2003. Тогава ЦСКА имаше много силен отбор - начело бе Стойчо Младенов, а сред играчите личаха имената на Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Жоао Карлош, Тодор Янчев, Христо Янев и други. 

Като играч на шведския Халмщад Шакири вкара и гол на Литекс, в квалификациите за влизане в Шампионска лига през сезон 98/99, но ловчанлии успяха да продължат в плейофната фаза преди групите. 

Артим ще бъде запомнен в световен мащаб с нещо друго - на 16.10.2002 той вкара директно от ъглов удар на легендарния вратар на Арсенал Дейвид Сиймън, по време на европейската квалификация Англия-Македония. Съседите ни измъкнаха престижно равенство 2:2 като гост, а това попадение до голяма степен предизвика и последвалия трансфер на Шакири в елитния Уест Бромич Албиън

"Все още се чувам с Тодор Янчев и Стойчо!"

Още: Не се занимава с ЦСКА ли? Важна фигура се появи в офиса на Гриша Ганчев, има новина?

Шакири споделя, че все още се чува често с Тодор Янчев

"Пазя отлични спомени от престоя ми в ЦСКА! Взехме шампионската титла, имахме много силен отбор. Все още се чувам с Тодор Янчев и Стойчо Младенов. Продължавам да следя и българското първенство - последните 10 години Лудогорец са много силни, а откакто ЦСКА се върна, не е това, което се очаква да бъде. Мога да кажа и други неща, но не искам да наблягам, защото съм техен бивш играч. Не е моя работа да смесвам футбол и неща, свързани с политиката.", сподели Шакири пред "Гонг.бг".

"Добре си спомням и мачовете с Блекбърн за Купата на УЕФА! По сегашните правила, без голове на чужд терен, можехме и да ги отстраним. Много ми се искаше да играя и в Шампионска лига с ЦСКА, но когато отбор от Премиършип ти почука на вратата, няма как да не му отвориш. Уест Бромич ме искаха още през януари, 2003-та, но от ЦСКА не ме пуснаха, за да им помогна за титлата и трансферът се отложи до лятото.", допълни още Шакири. 

Контузии в ЦСКА: Хайнц аут за гостуването на Ботев Пд - Стойчев и Шакич са под въпрос

БФС реши: 10 дни след Вечното дерби - ЦСКА излиза срещу Ботев Пловдив за Купата

Определиха дата за Левски - ЦСКА, ясна е програмата до края на редовния сезон в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички