Пянич: Защо докато всички са солидарни, ние трябва да играем с Русия


Пянич: Защо докато всички са солидарни, ние трябва да играем с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

1623 0

Една от големите звезди на Босна и Херцеговина - Миралем Пянич, обясни решението си да не участва в евентуален приятелски мач между родината му и Русия. Втората страна бе отстранена от ФИФА и УЕФА от участие в международни турнири още в края на февруари. 

"Спортният директор на националния отбор - Мисимович, ми се обади и каза, че има възможност да играем мач с Русия. Отговорих, че в момента няма смисъл да играем с тях, защото са изключени от ФИФА и УЕФА. Защо ние? Защо не някой друг национален отбор? Целият свят страда по един или друг начин от конфликта в Украйна, защо трябва ние първи да играем приятелски мач с тях?

Този мач няма положителна страна дори за нас и ще има много негативно влияние върху света. Аз лично нямам нищо против руските футболисти, но ако буквално всички са решили да не играят с Русия, трябва и ние да бъдем солидарни и да откажем. Просто не мога да играя в такъв мач", обясни полузащитника пред "N1".

На 19 ноември в Санкт Петербург трябва да се проведе въпросната контрола между отборите на Русия и Босна и Херцеговина, а наставникът на гостите Ивайло Петев още не е наясно с какъв състав ще разполага във въпросната среща.

Междувременно от УЕФА обявиха, че Централата няма да взима отношение около провеждането на подобна среща.

Вижте какво каза Джеко по адрес на Петев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички