Официално: Карлос Тевес сложи край на славната си кариера


Официално: Карлос Тевес сложи край на славната си кариера
Снимка: Getty Images / Guliver

2924 0

Бившата футболна звезда Карлос Тевес обяви, че слага край на кариерата си. Аржентинският нападател спира с футбола на 38-годишна възраст, а последният отбор в кариерата му е Бока Хуниорс. За последно Тевес беше на терена през лятото на 2021 година.

"Пенсионирам се. Това решение е окончателно. Имах много предложения от различни клубове, в това число и от САЩ, но реших, че край, стига толкова от мен. Дори миналата година ми беше много трудно да играя, защото загубих баща си. Спрях да изпитвам радост от футбола, защото играех без моя фен номер едно в живота", каза бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и други.

Година след като напусна Бока, аржентинецът така и не намери мотивация да се върне на терена. Тевес е и бивш национал на Аржентина, за която записа 76 мача и вкара 13 гола.

По време на славната си кариера нападателят изигра повече от 600 мача и реализира 237 гола. Има и 108 асистенции. Най-много са мачовете му за Бока - 200, а най-много голове е реализирал за Манчестър Сити - 73. А ето в кой клуб можеше да поднови кариерата си той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички