Могъща Англия разпиля Северна Македония, гол на Сака ще се помни дълго (ВИДЕО)


Могъща Англия разпиля Северна Македония, гол на Сака ще се помни дълго (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8514 0

Националният отбор на Англия написа една от най-срамните страници в историята на северномакедонския футбол, след като "трите лъва" разбиха със 7:0 западната ни съседка. 

Двубоят на "Уембли" бе част от четвъртия кръг на квалификациите за Евро 2024, а в герой за възпитаниците на Гарет Саутгейт се превърна Букайо Сака с трите си попадения в срещата (39',47',51'). С две се отчете лидерът на националния тим - Хари Кейн (29',73'(д), докато Рашфорд оформи 3:0 до полувремето, а шестото попадение бе дело на Филипс в 64-тата минута. 

Любопитни са историческите препратки около двубоя, тъй като до този момент двете селекции се бяха срещали едва 4 пъти и то в европейски квалификации. За първи път през 2002 г. Англия не успя да победи като домакин съперника си - 2:2, а след това последваха два успеха като гост - с 2:1 и 1:0. 

За последно през 2006 г. Англия прие "червените лъвове", но двата тима не успяха да си отбележат попадение. Така головата разлика преди разгромното 7:0 бе 5:3 в полза на "трите лъва".

Video edited on Kapwing

Най-голямата победа на островитяните пък остава 13:0 над Северна Ирландия на 18 февруари 1882 г. Англия се наложи преди броени дни при визитата си на Малта с едва 4:0. 

Възпитаниците на Гарет Саутгейт заслужено остават с пълен актив на върха в група "С" след 4 поредни победи, докато Северна Македония заема трета позиция с актива на Италия (3 т.), но с мач повече от европейския шампион. 

Следете всичко най-интересно около европейските квалификациите за Евро 2024 със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички