Ливърпул изхвърли беззъб Уулвърхямптън с приказен гол и си уреди среща със свой кошмар (ВИДЕО+СНИМКИ)


Ливърпул изхвърли беззъб Уулвърхямптън с приказен гол и си уреди среща със свой кошмар (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5069 0

Ливърпул излъга Уулвърхямптън с 1:0 на „Молиню“ в преиграването на сблъсъка от третия кръг на ФА Къп и продължава защитата на трофея. В първия двубой на „Анфийлд“ двата тима завършиха 2:2, като тогава ВАР скандално отмени победен гол за „вълците“.

Скъпоценният гол, осигурил продължаването напред в турнира, заби Харви Елиът във „фаталната“ 13-а минута на мача. 19-годишният младок вкара фантастичен гол. Той напредна мощно и на скорост от центъра на терена, след което от над 25 метра препарира излезлия напред вратар Жозе Са.

„Мърсисайдци“ определено владееха инициативата през първото полувреме. След почивката ролите се размениха, но хората на Хулен Лопетеги не успяха да превземат вратата на Келъхър, защото създадоха изключително малко чисти голови положения. За цял мач те се отчетоха само с 1 точен удар.

Така Ливърпул продължи в 4-ия кръг на надпреварата, макар че резервите на Юрген Клоп потрепериха, но не се провалиха на „Молиню“ най-вече заради беззъбата игра в атака на „вълците“. Грандът от "Анфийлд" най-накрая сложи край и на каръка през 2023 година, печелейки първата си победа след Нова година.

Съперник на мърсисайдци ще е Брайтън. Ливърпул ще гостува на „чайките“. Само преди броени дни визитата на „червените“ на Брайтън се превърна в истински кошмар, след като загубиха с катастрофалното 0:3 в среща от Висшата лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Молиню“ започна любопитно. Още не бяха изминали началните 60 секунди, когато токът на стадиона спря за кратко. Това се случи при пробив на Адама Траоре отдясно. Светлините обаче набързо тръгнаха и играта продължи.

В 11-ата минута Аит-Нури нахлу отляво в пеналта, но в последния момент шутът му бе блокиран.

ГОООЛ! Ливърпул откри резултата в 13-ата минута. Младокът Харви Елиът тръгна от центъра. Той напредна, след което със страхотен техничен удар матира Жозе Са от 25 метра, а топката премина под напречната греда и влетя в мрежата – 0:1.

Video edited on Kapwing

 

Ливърпул продължи да бъде по опасният отбор на терена. В 25-ата минута гостите имаха претенции и за дузпа, след като Коди Гакпо се строполи в пеналта. В 32-ата минута отново нидерландецът се оказа на позиция за стрелба, но диагоналният му шут не порази целта.

Топката посети отново мрежата на Жозе Са в 36-ата минута. Тогана Наби Кейта изведе Фабио Карвальо, който преодоля стража на домакините. Попадението на португалеца обаче бе отменено заради засада.

До почивката домакините така и не успяха отправят точен удар към вратата на Келехър.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мениджърът на „вълците“ Хулен Лопетеги направи две смени на почивката.Жозе Семедо и Матеус Нунеш замениха Лембикиза и Джо Ходж .

В 51-ата минута останаха сериозни съмнения за игра с ръка на футболист на домакините в пеналта, но не последва дузпа. 

Коди Гакпо се озова сам срещу Жозе Са в 63-ата минута. Той пробва да прехвърли вратаря, но той се справи, а се оказа, че нидерладнският нападател е бил в положение на засада.

Рубен Невеш в 75-ата минути шутира от пряк свободен удар, но кълбото минал малко над напречната греда. Малко след това Раул Хименес не успя да се засече топката в мрежата с глава отблизо.

В последните минути домакините пробваха финален щурм, но така и не успяха да превземат вратата на Келъхър.

Стартови състави на двата тима:

Уулвърхемптън: Са, Лембикиса, Колинс, Тоти, Джони, Ходж, Невеш, Моутиньо, Траоре, Хименес, Аит-Нури

Ливърпул: Келехър, Милнър, Гомес, Конате, Тцимикас, Байчетич, Тиаго, Кейта, Елиот, Карвальо, Гакпо

ПРЕДИ МАЧА

Уулвърхямптън ще се опита да отстрани актуалния носител на трофея във ФА Къп, след като едва не го направи още на „Анфийлд“. „Вълците“ спечелиха с 1:0 последния си мач във Висшата лига, побеждавайки с 1:0 Уест Хям.

Тимът на Хулен Лопетеги обаче се намира на незавидното 16-о място в шампионата. „Вълците“ са само на точки от тимовете под чертата.

Ливърпул претърпя тежко поражение с 0:3 при визитата си на Брайтън във Висшата лига през уикенда. През този сезон мърсисайдци се представят на приливи и отливи. В момента „червените“ са на шокиращото 9-о място в първенството.

В първия мач срещу Уулвърхямптън решение на ВАР спаси Ливърпул от отпадане. Сега хората на Юрген Клоп ще дадат всичко от себе си, за да продължат защитата на трофея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички