Дейли Блинд се раздели изненадващо с шампиона в Нидерландия


Дейли Блинд се раздели изненадващо с шампиона в Нидерландия
Снимка: GettyImages

2724 0

Дейли Блинд и Аякс прекратиха споразумението си по взаимно съгласие, съобщават от клуба. Договорът на защитника трябваше да изтече на 30 юни 2023 г., но двете страни са се споразумели той да приключи на 31 декември 2022 г. 

32-годишният футболист следва младежката академия на Аякс от 8-годишна възраст. Дебютира за първия отбор на 7 декември 2008 г. Напуска клуба, за да отиде под наем в Гронинген през втората половина на сезон 2009/2010, само за да се върне в Аякс.

През следващите сезони Блинд става шампион на Ередивизи 4 пъти (2011, 2012, 2012 и 2014) и печели Щита на Йохан Кройф (2013). През лятото на 2014 г. той прави трансфер в Манчестър Юнайтед. Четири години по-късно Блинд се завръща в Амстердам, за да спечели Купата на КНВБ и да става шампион на Ередивизи. През 2019 г. той спечели Щита на Йохан Кройф за втори път. Общият му брой шампионски титли за Аякс в Нидерландия е 7. Освен тях играчът на Аякс спечели няколко индивидуални награди. Блинд изигра 333 официални мача, в които отбеляза 13 гола.

Бранителят ще има възможност да се сбогува с феновете на нидерландския шампион, като не е ясно все още къде ще продължи кариерата си. Той игра и на Световното първенство по футбол в Катар, като отбеляза един гол и направи 1 асистенция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички