Буфон: В момента Роналдо е най-добрият, но №1 остава Меси


Буфон: В момента Роналдо е най-добрият, но №1 остава Меси

1530 0

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон е на мнение, че звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо ще спечели битката с Лео Меси и Мануел Нойер за "Златната топка".

"Може би Роналдо ще спечели трофея, заяви стражът на Ювентус пред сайта на ФИФА. - Дори и да не бе спечелил Шампионска лига, Роналдо е най-добрият в момента и трябва да бъде възнаграден. В допълнение към отличната си кариера, той поддържа високо ниво на игра за дълъг период от време. Ако трябва да бъда честен, най-добрият футболист за мен продължава да бъде Лионел Меси, чиито комплексни качества не могат да бъдат сравнявани с никого", откровен бе той.

Буфон не вярва, че играч на неговия пост може да повтори успеха на Лев Яшин, като спечели най-ценното индивидуално отличие във футбола.

"Разбира се, Яшин беше изключителен, един от великите играчи, но мисля, че този факт, че беше от малко позната страна, му помогна да спечели наградата. В това време много хора слушаха за него, но как е играл видяха малцина. Мисля, че тази тайнственост се добави към легендата за него, въпреки че за да спечелиш "Златната топка", трябва да притежаваш нещо специално. Днес, за да се даде тази награда на вратар, трябва да се случи нещо изключително. Често пъти тя отива не при най-добрия, а при този, който е спечелил повече мачове от останалите и е имаш решаващ принос към тези победи", коментира още Джиджи Буфон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички