Винисиус спаси Реал в Мадрид


Винисиус спаси Реал в Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1670 0

Реал Мадрид допусна сериозна грешка в преследването си на Атлетико (Мадрид), като едва-едва се добра до равенство 1:1 срещу Реал Сосиедад у дома в мач от 25-кръг на испанската Ла Лига

"Белите" смачкаха своя съперник през първото полувреме, но нападението на тима бе крайно анемично и не успя да реализира. Вместо това в 53' нисичкият Порту реализира първия гол в мача, и то с единственото положение за Сосиедад в мача - 0:1. 

Все пак Реал достигна до изравнителен гол, след като Васкес проби по дясното крило и подаде за Винисиус, който в 89' успя да реализира и да запази шансовете на "лос бланкос" да навакса пасива спрямо Атлетико. 

Интересен факт за голмайстора на Сосиедад е, че той има 7 попадения през този гол, като това са и всичките 7 точни удара, които е отправил през настоящата кампания. Освен това той реализира с глава, въпреки че бе далеч най-ниският играч на терена със своите 1.67 м. височина. 

Реал Мадрид имаше куп шансове да реализира гол, особено през първото полувреме, когато "белите" удариха на два пъти гредите зад Ремиро. Така "кралете" вече имат 16 греди на своята сметка в Ла Лига - безспорният лидер по този показател в първенството. 

Това беше едва първо равенство в последните 19 години между двата тима в Мадрид. До момента Зидан имаше 3 победи над този съперник в столицата, а отборът му реализираше по 3.7 гола средно на мач. Също така серията от 5 поредни победи за Реал във всички турнири, включително 4 поредни в Ла Лига. 

Равенството оставя "кралския клуб" на 3-а позиция с актив от 53 точки - равен брой с Барселона, като двата тима са с равен брой изиграни мачове. Атлетико е лидер с 58 точки и мач по-малко спрямо двата си преследвача. Един от малкото шансове, които остават пред Реал за атака на титлата, е задължителна победа над "дюшекчиите" в столичното дерби идния уикенд. 

Въпреки че редица основни играчи на Реал не бяха на разположение за срещата, "кралете" изиграха много убедителна първа част, в която единственото, което липсваше, беше попадението. 

От самото начало играчите на Зинедин Зидан заложиха на атаки, а често сменяха и схемата на игра, използвайки и 4-3-3 и 4-4-2. Също така Тони Кроос бе използван като защитник при изнасянето на топката с цел да търси извеждащи подавания към двата фланга за Менди и Васкес, а Реал да се възползва от защитното 4-4-2 на Сосиедад, което оставяше празни пространства пред наказателното поле на гостите. 

След няколко далечни удара, при които Ремиро се намеси, най-добрата ситуация за "кралете" се откри в 22'. Кроос изведе Васкес отдясно в наказателното поле, а от аутлинията той центрира към далечната греда, прехвърляйки вратаря. Там от 2 метра Мариано Диаз единствено трябваше да засече в опразнената врата, но той я прати в гредата. 

Кълбото остана в игра и бе овладяно брилянтно от Асенсио, който фантастично се обърна и стреля с ляв крак, но покрай вратата. 

Няколко минути по-късно Иско пусна хитра топка за Кроос пред наказтелното поле, като германецът проби на скорост, мина покрай няколко защитника, но от малък ъгъл нямаше как да преодолее Ремиро. До края на полувремето стражът на гостите се намеси още два пъти - срещу Модрич и Каземиро, които стреляха от границата на наказателното поле. 

След почивката вместо да надгради над представянето си, Реал Мадрид намали оборотите и бе наказан рано-рано. След като при няколко центрирания защитата на "белите" не се намеси добре, в 54' дойде моментът за капитулация за водения от Зидан тим. Монреал получи по лявото крило и видя, че на далечната греда съвсем сам е Порту. Центрирането беше отлично насочено към него, Менди не успя да блокира подаването, а нисичкото крило реализира с глава - 0:1 за Ла Реал. 

Зидан реагира мигновено и смени цялото си нападение, като пусна в игра Винисиус, Уго Дуро и Родриго Гоеш, който се завърна в игра след двумесечно отсъствие заради контузия. Рязкото увеличение на скоростта в предни позиции доведе до бързи две атаки, завършили с много опасни центрирания. При второто в 63' Васкес намери Каземиро току пред малкия пеналт, но бразилецът не успя да насочи топката точно във вратата - пропуск на героя за Реал в последния кръг от Ла Лига. 

Малко по-късно и Уго Дуро можеше да се разпише, след като получи отличен пас на далечната греда, чийто автор отново бе Васкес, но и младият нападател бе неточен. В 75' изпълнението дойде от пред пеналтерията, след като Васкес върна за Модрич, а той центрира към далечната греда, но Каземиро бе неточен, а се оказа, че е и в засада. 

5 минути преди края Родриго получи перфектна топка от Валверде в наказателното поле и от 7-8 метра стреля по земята, но топката премина с малко встрани от вратата. 

Все пак отчаяният натиск на "кралете" даде резултат минута преди края. Неуморният Васкес проби отново отдясно, но този път предпочете ниско центриране. Дуро се размина с топката на близката греда, но зад него Винисиус засече точно и донесе точката на своя отбор на "Алфредо ди Стефано". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички