ВИДЕО: Ламин Ямал даде всичко, но Барселона изостава на 10 точки от Реал след реми с предпоследния


ВИДЕО: Ламин Ямал даде всичко, но Барселона изостава на 10 точки от Реал след реми с предпоследния
Снимка: Getty Images

2230 0

Барселона направи зрелищно равенство с предпоследния в Ла Лига - Гранада, на стадиона в "Мунжуик". Двата тима завършиха 3:3, което отдалечи каталунците на цели 10 точки от лидера Реал Мадрид.

Страхотен мач направи тази вечер 16-годишният Ламин Ямал, който вкара 2 гола за каталунците. Той откри резултата в 14', но Гранада изравни чрез Рикард Санчес в 43'. Гостите стигнаха до обрат в 60' след попадение на Пелистри, но в 63' Роберт Левандовски изравни за 2:2.

В 66' Инаси Мигел отново изведе Гранада напред, но Ямал донее точката на домакините красиво попадение в 81-ата минута. Барселона остава трети в класирането с 51 точки, Гранада е 19-и с 13 пункта.

Барселона започна с настроение, предвид факта, че под рамката на вратата се завърна титулярният страж Марк-Андре тер Стеген. Каталунците стигнаха до първото по-сериозно положение в мача в 13-ата минута, когато Ламин Ямал опита да намери Левандовски пред вратата с хубав пас, но полякът се размина с топката.

В следващата минута обаче "блаугранас" поведе - след хубава атака Кансело комбинира с нахлуващия в малкото наказателно поле Ямал, който засече и изведе Барселона напред в резултата - 1:0.

Шест минути след това Гранада сериозно притесни каталунската защита, но до голяма опасност не се стигна. В 36' пък младият защитник, на когото Шави бе заложил като титуляр - Кубарси, потрепери дали няма да бъде изгонен заради високо вдигнати бутони в краката на Узуни. Съдията обаче не му вдигна червен картон, преценявайки, че той е играл с топката.

Четири минути преди края на първото полувреме домакините можеха да затвърдят аванса си в двубоя, когато след страхотна комбинация Левандовски виждаше как ударът му влиза във вратата, но футболист на гостите изби от самата голлиния.

В 43' обаче Гранада се върна в мача със страхотен гол. Факундо Пелистри проби по фланга и центрира за Рикард Санчес, който със страхотен завършващ удар направи резултата 1:1.

В 58' Факундо Пелистри можеше да изведе Гранада в резултата за първи път тази вечер, след като бе оставен непокрит на добра позиция и стреля, но Тер Стеген спаси с лицето си. 
Три минути по-късно обаче това се случи след грешка на младия Кубарси. Той позволи на узуни да достигне до топката и да подаде към Пелистри, който все пак донесе обрата на Гранада. 
Това обаче не беше всичко - в рамките на следващите 5 минути паднаха още 2 гола. Първо, в 64' Барселона изравни, след като Гюндоган подаде към Леандовски, който от границата на наказателното поле прати топката покрай излезлия напред Аугусто Батая - 2;2. 
Две минути по-късно гостите отново си върнаха аванса - след статично положение Левандовски опита да изчисти, но неуспешно. Топката стигна до Инаси Мигел, който надскочи съперниците до себе си и с глава отправи изстрел - Тер Стеген докосна топката, прати я в близката греда и тя влетя в мрежата му за 2:3. 

След почивката темпото не спадна. В 58' Пелистри можеше да изведе Гранада в резултата за първи път тази вечер, след като бе оставен непокрит на добра позиция и стреля, но Тер Стеген спаси с лицето си. 

Три минути по-късно обаче това се случи след грешка на младия Кубарси. Той позволи на Узуни да достигне до топката и да подаде към Пелистри, който все пак донесе обрата на Гранада. 

Това обаче не беше всичко - в рамките на следващите 5 минути паднаха още 2 гола. Първо, в 64' Барселона изравни, след като Гюндоган подаде към Левандовски, който от границата на наказателното поле прати топката покрай излезлия напред Аугусто Батая - 2;2. 

Две минути по-късно гостите отново си върнаха аванса - след статично положение Левандовски опита да изчисти, но неуспешно. Топката стигна до Инаси Мигел, който надскочи съперниците до себе си и с глава отправи изстрел - Тер Стеген докосна топката, прати я в близката греда и тя влетя в мрежата му за 2:3. 

В 79' Барселона стигна до гол чрез влезлия като резерва Фермин Лопес, но той не бе зачетен заради засада на Мартинес. Минута по-късно все пак каталунците изравниха, а в основата на това отново бе Ламин Ямал. 

След атака отляво младокът си открадна топката от Кайехон, напредна и когато бе зад дъгата пред наказателното поле, отправи мощен удар с левия крак, който профуча през терена, тупна на голлинията и влетя във вратата на Гранада - 3:3. 

Две минути след това предпоследният в Ла Лига можеше да поведе отново, ако Марк-Андре тер Стеген не бе спасил удар на Узуни с една ръка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички