Реал Мадрид смята да пести от заплатите, продавайки част от играчите си


Реал Мадрид смята да пести от заплатите, продавайки част от играчите си
Снимка: Getty Images/Guliver

2139 0

Реал Мадрид изглежда да се справя доста добре финансово по време на кризата, породена от пандемията от коронавирус. От клуба имат отделени пари за подобни ситуации, но ще трябва да се подготвят за промени, ако не искат да са на червено. Каквото и да се случи през този сезон, то мадридчани вече гледат отвъд него и се готвят за последвалите събития. 

Ръководството на "Кралския клуб" иска да намали разходите си за заплати на футболисти, с които е твърде вероятно да се раздели през лятото. През настоящия сезон Реал е похарчил за заплати 284 млн. евро. Във връзка с това през лятото клубът може да се раздели с няколко футболисти, сред тях Гарет Бейл и Хамес Родригес, съобщи AS.

Продажбата на Бейл и Хамес може помогне на "кралския клуб" да спести 45.4 млн. евро.Договорът на Родригес обаче е до 2021 година и ако мадридчани не искат да го изпуснат без пари, то трябва да се разделят с него през това лято. В списъка влизат също нападателят Мариано Диас (8 млн. евро), халфовете Брахим Диас (7 млн.) и Даниел Себайос (6 млн.) и защитниците Алваро Одриосола (7 млн.) и Хесус Вайехо (4 млн.). Ако Реал успее да продаде тези играчи, клубът ще икономиса 75 млн. евро от заплати, а и ще влязат свежи средства от продажбата на играчите. А кой играч е увеличил 12 пъти цената си след напускането на Реал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички