Реал Мадрид по следите на млад аржентински рекордьор, който се очертава като кошмар за коментаторите


Реал Мадрид по следите на млад аржентински рекордьор, който се очертава като кошмар за коментаторите
Снимка: Getty Images

2608 0

Реал Мадрид продължава да следи изкъсо младите таланти в Южна Америка. След като през последните няколко години "кралете" привлякоха мегаталанти като Валверде, Винисиус Жуниор, Родриго и Ендрик, сега тяхната цел е младо аржентинско дарование.

Страхотен талант с трудна фамилия!

Франко Мастантуоно е играч на Ривър Плейт, само на 16 години, но вече прави страхотно впечатление. Той играе като офанзивен халф или втори нападател, има силен ляв крак и макар да има само десетина официални мача с бяло-червената фланелка, вече подобри един значим рекорд - за най-млад голмайстор на клуба, минавайки иконата Хавиер Савиола.

Още: Киелини: Роналдо искаше да разтърси света и да покаже, че е по-силен от целия Реал Мадрид

Франко Мастантуоно

Реал Мадрид вече са влезли в контакт с Ривър - те искат да договорят Мастантуоно още тази година, да го оставят поне още един сезон на "Монументал", след което да започнат да го налагат и на "Бернабеу". Проблем може да се окаже обаче сериозната откупна клауза в договора му - 45 млн евро, които ще се покачат на 50 през последните 10 дни от летния трансферен прозорец. За сравнение, друго аржентинско дете чудо от Ривър, Клаудио Ечевери, през януари премина в Манчестър Сити за приемливите 30 млн евро.

Фамилията на Франко пък определено не е лесна за произнасяне, дори от местните коментатори. Имайки предвид, че най-вероятно го чака добра кариера и името му ще трябва да се споменава често, "Мастантуоно" определено се очертава като бъдещ кошмар за доста журналисти. Преди около 25 години имаше подобен случай с негов сънародник - Андрес Гулиелминпиетро, който игра в Милан, Интер и Бока Хуниорс. В един момент коментаторите просто започнаха да го наричат "Гули", за да им бъде по-лесно.

Реал Мадрид става шампион, ако Барселона не победи Жирона

Аржентинска драма: Бока Хуниорс елиминира Ривър Плейт след трилър с 5 гола (ВИДЕО)

Рекордьор в Аржентина реже и Реал Мадрид, и Барселона за трансфер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички