Масчерано: Няма да завърша кариерата си в Барселона


Масчерано: Няма да завърша кариерата си в Барселона

1784 0

Защитникът на Барселона Хавиер Масчерано смята, че скоро неговото ниво няма да бъде достатъчно високо, за да играе в каталунския гранд, затова той може да премине в друг отбор.

31-годишният бранител дойде на "Камп ноу" през 2010 г. от Ливърпул. Въпреки солидния си стаж за каталунците, аржентинецът не разчита, че ще завърши кариерата си в Барселона.

"Не мисля, че това ще се случи. Ще дойде време, когато заради възрастта си няма да мога физически да отговарям на нивото на Барселона", заяви Масчерано пред "Clarin".

"Не е лесно да играеш 60-70 мача на сезон. Ще видим колко дълго ще мога да показвам максимално високо ниво. Не желая да играя в отбор, който се нуждае от повече, отколкото мога да дам", категоричен е бранителят.

Масчерано не изключва възможността да се върне в Ривър Плейт.

"Да, може да се върна в Ривър. Не се отнасям с пренебрежение към този факт. Следя аржентинския футбол и знам, че той също изисква добро ниво на физическа подготовка. Въпреки това, там мачовете за сезона са по-малко и това е предимство, когато поостарееш. Въпреки това, аз ще се върна в Ривър, само ако отговарям на нивото му, а не заради своя прищявка", категоричен е той.

През този сезон Масчерано е изиграл 30 мача за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички