Капитулация - Тер Щеген и Селта съсипаха Барселона (ВИДЕО)


Капитулация - Тер Щеген и Селта съсипаха Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4435 0

Селта Виго измъкна феноменална победа с 4:3 срещу Барселона в невероятна драма, която беше черешката на тортата на кръга в Ла Лига. Каталунците изостанаха с 3:0 през първото полувреме, наваксаха пасив от два гола, но след това Тер Щеген закопа своя тим с решаваща грешка, която в крайна сметка не позволи на Барселона да стигне до равенство.

Мачът почна по обичайния за Барселона начин, но липсата на Меси и Иниеста не позволи на каталунците да генерират положения. Вместо това домакините успяха да ударят своя съперник на контраатака в 22'.

Тогава Аспас успя да мине покрай Гомес и пусна разсичащ пас между Алаба и Матийо. Между двамата се внедри Систо, който успя да вкара за 1:0, макар и от малък ъгъл.

В 31' Аспас нахлу сам в половината на Барселона, успя да подмине Пике достатъчно, че да нанесе кинжален диагонален удар и се разписа за 2:0.

Отчаянието в състава на Барселона стана пълно в 33', след като Ернендес пусна пас в пеналта за Аспас, но Матийо засече в собствената си врата - 3:0 за Селта.

Единственият реален шанс за Барселона създаде Суарес, който успя да се измъкне в наказателното поле и да стреля, но прати топката в аут.

През второто полувреме положението на терена се промени, а Барселона беше близо до пълния обрат.

В 58' при корнер Андрес Иниеста центрира отлично в пеналтерията и Пике изпревари вратаря за 3:1. Само няколко минути по късно Радоя спъна Суарес в наказателното поле и Неймар отбеляза от дузпа. 

И точно когато всички очакваха Барселона да изравни дойде решаващият момент. Тер Щеген реши да подава от малкия пеналт вляво, но прати топката точно във връхлитащия Ернандес - топката рикошира и влезе във вратата.

Пике върна още един гол в 88', но за повече нямаше време и Селта се поздрави с победата. За последно отново тимът от Виго вкара 4 гола на Барселона (2015), а каталунците за пръв път от години не са в топ 3 на отборите в Прмера дивисион в началото на октомври. Възпитаниците на Луис Енрике са с актив от 13 точки - зад Атлетико, Реал и Севиля.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички