Френска легенда: Роналдо беше прав да засегне съотборниците си


Френска легенда: Роналдо беше прав да засегне съотборниците си

2880 0

Бившият футболист на Реал Мадрид Кристиан Карембьо е на мнение, че критиката на Кристиано Роналдо по адрес на съотборниците му е оказала благоприятно влияние на отбора.

"Роналдо каза всичко това, защото той е работохолик. Той иска неговите съотборници да показват същото отношение към работата. Иска и останалите да бъдат такива перфекционисти. За да постигне желаните цели и рекорди му е нужно да бъде заобиколен от най-добрите играчи. Кристиано играе по-добре, когато знае, че около него са събрани отлични играчи", заяви Карембьо, цитиран от "Goal.com".

"Зидан осъзнава това. Когато самият той бе футболист, всички ние трябваше да съответстваме на неговото ниво. Нещо повече, Роналдо искаше да провокира съотборниците си, да засегне тяхната гордост. И всички ние видяхме какво се случи след изказването му: Реал вкара седем гола", допълва французинът.

"Когато хората критикуват Роналдо, те, като че ли, забравят, че футболът е отборен спорт. Много зависи от събраните около него играчи, които създават моментите, пространство за Роналдо. Всичко това е плод на отборна работа", каза още бившият футболист.

Карембьо игра за Реал от 1997 до 2000 г., като спечели с мадридчани два пъти Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички