Фабио Капело си спомни за дните в Реал Мадрид: Да продам Роналдо бе едно от най-добрите ми решения


Фабио Капело си спомни за дните в Реал Мадрид: Да продам Роналдо бе едно от най-добрите ми решения
Снимка: Getty Images/Guliver

1709 0

Бившият мениджър на Реал Мадрид в периода 2006-2007 година - Фабио Капело, изненада мнозина, разкривайки, че едно от най-добрите си решения, които е взимал през кариерата си, е да продаде Роналдо Феномена на Милан.

Италианският специалист бе категоричен пред "Dello Sport Festival", че продажбата на бразилския голмайстор е повишила духа на съблекалнята на "Бернабеу" и е помогнала за спечелването на титлата в Ла Лига за сезон 2006/07.

"Да си треньор на Реал Мадрид е огромна отговорност. Във втория ми период взех решението да продам Роналдо и да подпиша с Касано. Това помогна за създаването на победен манталитет в отбора. Върнахме девет точки зад Барселона с 10 мача до края и аз все още се гордея с това днес, да продам Роналдо бе едно от най-добрите ми решения", сподели Капело.

"Спомням си, че Силвио Берлускони ми се обади да ме попита как е Роналдо. Казах му, че той дори не тренира и че много обича купоните и жените, така че взимането му би било грешка. На следващия ден видях заглавието във вестника, което беше "Роналдо в Милано". Бе доста смешна ситуация", добави още италианският специалист.

Да, последните години на бразилеца в Реал може и да не бяха най-сполучливите, но той остави своя отпечатък на "Бернабеу". В 177 мача за "белия балет" той има 103 гола и 34 асистенции. Бившият футболист завинаги ще остане един от любимците на феновете на гранда от Мадрид.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво може да се случи с Лука Модрич и Реал Мадрид в бъдеще?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички