Дани Карвахал за натоварения календар: Ако трябва ще намаля и заплатата си, за да играем по-малко мачове


Дани Карвахал за натоварения календар: Ако трябва ще намаля и заплатата си, за да играем по-малко мачове
Снимка: Getty Images

1079 0

Звездата на Реал Мадрид Дани Карвахал направи любопитно признание на пресконференцията преди гостуването на Наполи в Шампионска лига. Той призна, че би бил готов да намали заплатата си, за да намали броя на мачовете, които му се иска да играе. След поредица от контузии на топ играчите в Испания, дебатът относно изискванията към елитните играчи набира скорост.

Барселона изпитваше затруднения да постави повече от трима от лидерите си на пейката на моменти миналия месец, докато Реал Мадрид е в подобна ситуация сега, като осем играчи липсват. Карвахал призна, че натискът върху играчите е голям.

Как ще въстанат играчите срещу натоварения календар?

"Много от нас, играчите, не сме съгласни с факта, че има толкова много мачове и толкова много, които са почти без значение. Ако натискате играчите твърде много, нивото на качеството пада. И не е случайно, че има толкова много контузии. Календарът е взискателен за тези от нас, които играят в топ клубове и за техните страни. Новият формат на Световното клубно първенство практически няма да ни остави лятна ваканция. Сложно е, но играчите имат силата да направят нещо. Един аргумент против е, че играчите ще трябва да намалят заплатите, но ние никога не сме казвали, че няма да ги намалим", сподели той.

Конкретно по отношение на Реал Мадрид, той призова играчите на отбора да се възползват от случая. Не е хубаво да има толкова много контузии. Отварят се възможности за други съотборници, някои, които нямат толкова минути и това е тяхното време. Те трябва да бъдат подготвени. Надяваме се, че всеки може да помогне и в този период те ще ни помогнат да се доближим до нашите цели".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички