Барселона се върна на пътя на победата в Примера дивисион


Барселона се върна на пътя на победата в Примера дивисион
Снимка: Getty Images/Guliver

1287 0

Барселона поправи грешката си от миналия кръг срещу Малага (0:1 на "Камп Ноу") и стигна до 3:1 срещу Гранада като гост в пореден кръг от Примера дивисион.

Луис Суарес продължи със силната си игра, като беше в основата на първия гол в срещата, дели на Ракитич в 25', а след това сам реализира за 2:0 в 48'. 

В 53' Рико се разписа от дузпа след глупаво нарушение на Бартра, но в 70' след пас на Суарес Меси реализира след два двубоя пауза и фиксира крайното 3:1.

Това беше 27-и гол за Меси през сезона в Ла Лига, като през миналия сезон той имаше 28 общо. Иначе Барселона събра 59 точки и отново е с 1 зад Реал Мадрид.

Луис Енрике направи няколко промени в стартовия си състав, като пусна като титуляри Бартра, Матийо, Масчерано и Шави, но остави атомното си трио Меси, Суарес, Неймар в предни позиции.

Срещата почна с надмощие на Барселона, но на няколко пъти Хетафе пропусна да открие резултата при контраатаки, възползвайки се от бавната защитата на каталунците.

Оласабал пък се отчете с две спасявания преди да настъпи 25'. Тогава Суарес беше изведен в наказателното поле и стреля, но защитник успя избие. Ракитич обаче беше най-съобразителен и от 3 метра не сбърка при добавката.

До края на полувремето Лео Меси имаше два шанса да се разпише, но не беше точен в завършващия удар. В 42' пък Клауди Браво парира отличен удар на Маркес, запазвайки крехкия аванс на своите.

След почивката "блаугранас" започнаха отлично и в 48' резултатът беше удвоен. Суарес комбинира с Алвеш отдясно и игра на двойно подаване с Ракитич. Хърватският национал пусна отличен извеждащ пас и уругваецът безпроблемно реализира - 2:0 за играчите в жълти екипи.

Само 5 минути по-късно обаче играчите на Гранада застрашиха сериозно аванса на Барселона. Бартра извърши глупаво нарушение срещу играч на Гранада, а Рико беше точен от дузпата, връщайки своите в мача.

В 70' обаче Меси сложи точка на спора, а архитектът отново беше Луис Суарес с 14-ата си аситенция за сезона. Той финтира вратаря, събра няколко души около себе си и поднесе за Меси, който реализира на празна врата. Суарес пък отново беше изведен от Ракитич, с когото в пореден двубой показват отлични комбинации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички