Барселона пак пусна 4 гола: Направи Реал шампион и загуби 2-рото място (ВИДЕО)


Барселона пак пусна 4 гола: Направи Реал шампион и загуби 2-рото място (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2468 0

Реал Мадрид официално е новият шампион на Ла Лига! Това стана факт след поражението за Барселона с 2:4 от Жирона. По този начин каталунците загубиха второто място от днешния си опонент, а освен това "кралския клуб" е недостижим и математически на върха. Реал е с 87 точки, Жирона събра 74, докато Барса остава със 73 - до края има още четири кръга.

Жирона пак би Барселона, а Реал Мадрид стана шампион

Барселона пак загуби от Жирона

И този път Жирона и Барселона си спретнаха зрелищен сблъсък - след като първия мач от сезона помежду им приключи при 4:2 за сензацията в Ла Лига, сега каталунците загубиха с напълно идентичен резултат. Марк-Андре тер Щеген трябваше да вади топката от мрежата си цели 4 пъти в неговия мач номер 409 за клуба. Германецът стана чужденецът с най-много мачове за тима след... Лионел Меси (778).

Мачът започна много динамично и след по-малко от четири минути футбол вече бяха паднали два гола. Първо Кристенсен откри в 3-тата минута, а секунди след това голмайсторът на домакините Артьом Добвик изравни. С гола си той се утвърди на първото място в Ла Лига по попадения, събирайки 20. Джуд Белингам е втори с 18.

Роберт Левандовски остава трети по този показател (17), въпреки че именно полякът отново върна преимуществото за каталунците в края на първото полувреме, когато бе точен от дузпа (45+1').

20-ина минути след началото на втората част Порту (65'), който се бе появил като резерва секунди по-рано, и Гутиерес (67') осъществиха пълния обрат само в рамките на секунди. Последва и втори гол на 31-годишния нападател в 74-тата минута, който прекърши Шави и компания.

В следващия кръг Барселона е домакин срещу Реал Сосиедад (13.05), докато Жирона ще брани второто си място в Ла Лига във визита на Алавес (10.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички