Атлетико удържа Барса, Меси се контузи (ВИДЕО)


Атлетико удържа Барса, Меси се контузи (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

3683 0

Атлетико (Мадрид) удържа устрема на Барселона и стигна до равенство 1:1 на "Камп Ноу" в първото голямо дерби на Примера дивисион за сезона. За разлика от последните четири визити на "дюшекчиите" в столицата на Каталуния, този път те се озоваха изоставащи в резултата и трябваше да стигат до изравнително попадение.

Иван Ракитич в 41-ата минута с глава материализира едно от многобройните центрирания в наказателното поле в актива на домакините в срещата. В 60-ата обаче току що появилият се на терена Анхел Кореа се възползва от подхлъзване на Хавиер Масчерано и разпечата вратата на Барса за 1:1.

"КАМП НОУ" ПОТРЕПЕРИ ЗА КОНТУЗИЯТА НА МЕСИ

Като цяло домакините повече търсеха победата след този момент, но "дюшекчиите" отново се доказаха като специалисти в удържането на вероятно най-атомното попадение в света.

Лионел Меси се контузи в 58-ата минута и бе заменен принудително, а малко по-рано същото се случи и със Серхио Бускетс. Малко преди самия мач пък травма получи Самюел Юмтити, с което кадровите проблеми на Луис Енрике се увеличиха неимоверно.

ВИЛЯРЕАЛ СПРЯ РЕКОРДНАТА СЕРИЯ НА РЕАЛ МАДРИД

Равенството на "Камп Ноу" удължава серията без победа на Атлетико като гост на Барса, като за последно това се случи на 5 февруари 2006 година. По-рано в сряда вечер Реал Мадрид направи също 1:1 с Виляреал, така че и каталунците, и "дюшекчиите" няма да съжаляват много за ремито помежду си.

Реал продължава да бъде лидер с 13 точки, следван от Севиля с 11, Барселона с 10 и Атлетико с 9, колкото имат Лас Палмас, Виляреал и Атлетик (Билбао) след 5 кръга.

През първия четвърт час ирата изцяло бе съсредоточена пред наказателното поле на Атлетико, но гостите никога не са изглеждали притеснени с подобно поведение. 

В 13-ата минута Лионел Меси успя да провре топката през купа от играчи пред пеналтерията и да отправи опасен удар, който обаче не затрудни особено Ян Облак.

В следващите четири минути Атлетико организира две страхотни бързи атаки, но първо Марк-Андре тер Щеген спаси отлично диагонален шут на Антоан Гризман, а малко по-късно Филипе Луис прати кълбото високо над вратата от десетина метра.

Барселона продължи да бъде по-настоятелният отбор, но Атлетико постоянно изглеждаше опасен с контраатаките си. 

Суарес на няколко пъти бе намиран на стрелкова позиция, но сънародникът му Диего Годин се грижеше отлично да не се стига до работа за Облак.

В 36-ата минута най-после и Неймар получи шанс да стреля, но отново извън наказателното поле, като прати кълбото на сантиметри от гредата.

След като бе изключително трудно за Барса да разцепи линията на Атлетико по земя, се стигна до центриране в малкия пенал, което обърка защитниците на гостите. Така Андрес Иниеста в 41-ата минута сложи топката на главата на Иван Ракитич, който отблизо не сгреши за 1:0.

Само за две минути след почивката Атлетико показа агресивността си, но първо Гризман с изстрел от 20-ина метра намери ръцете на Тер Щеген, а в следващия момент шутира твърде неточно, когато можеше да изведе Гамейро на чиста позиция в наказателното поле.

Не тези моменти обаче накараха публиката на "Камп Ноу" да изтръпне, колкото контузията на Меси в 58-ата минута. Бълхата сам спря един от пробивите си, очевидно изпитвайки болки - вероятно в слабините - което доведе до смяната му с Арда Туран.

По същото време Диего Симеоне смени Кевин Гамейро с Анхел Кореа и само 60 секунди по-късно аржентинецът проби през двама защитници на Барса и останал очи в очи с Тер Щеген, го преодоля безкомпромисно за 1:1. В ситуацията Хавиер Масчерано се подхлъзна ключово и позволи на Кореа да излезе на чистата позиция.

Следващите две положения се откриха пред Неймар, но Облак отново не позволи да бъде преодолян, а като цяло Годин продължаваше да тероризира противниковите офанзивни футболисти.

В 81-ата минута Пике бе болезнено близо до гола след поредното центриране от фланга - този път на Неймар - но топката профуча на сантиметри встрани!

В 85-ата минута Жорди Алба изпусна още едно чисто положение от няколко метра, след като Неймар и Иван Ракитич се бяха постарали да го изведат на идеална позиция.

В последните мигове бе очевидно, че Атлетико е по-доволен от точката, но при положение че Реал не спечели по-рано, равенството не бе трагедия за нито един от двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички